Οι Γιάννης Πολυχρονάτος, Νίκος και Κυριάκος Μωραΐτης εμπνευστές και δημιουργοί της πρώτης κεφαλονίτικης μπύρας ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν πως οι Έλληνες μπορούμε ακόμα να ονειρευόμαστε να τολμάμε και να επενδύουμε στον τόπο μας. Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ όπως ονομάζεται η πρώτη μπύρα της Μικροζυθοποιΐας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ήταν ένα όνειρο ετών που ύστερα απο μεγάλη προσπάθεια, προσεκτικό σχεδιασμό και πάθος για δημιουργία, πήρε τελικά σάρκα και οστά! Με γνώμονα τη δημιουργία κουλτούρας καταναλωτικής συνείδησης τοπικών προϊόντων, στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή ενός δροσιστικού κι υψηλής ποιότητας ποτού, που με τα εκλεκτά και έντονα σε γεύση συστατικά του, ευελπιστεί να πείσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της μπύρας! Φιλοδοξία της εταιρίας είναι η εδραίωση της στην αγορά της μπύρας θέτοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό στον καταναλωτή και την συνεχή ανησυχία για αναζήτηση των αγνότερων πρώτων υλών του τόπου μας. Η Kefalonian Beer θα παράγεται στον Καραβόμυλο, στη Σάμη Κεφαλλονιάς. Σε ιδιόκτητο κτήριο που σύντομα θα γίνει ένας υπερσύγχρονος πολυ-χώρος ζυθοποιίας, ο οποίος θα είναι ανοιχτός σε όλο τον κόσμο που θα θέλει εκτός από το να δοκιμάσει την μπύρα μας, να δει τη διαδικασία παραγωγής, να γνωρίσει την τέχνη της ζυθοποιίας και να γνωρίσει και τους Ζυθοποιούς.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία Κεφαλλονιάς και Ιθάκης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Επαρ. Οδ. Σάμης - Αγίας Ευφημίας
Τ.Κ.: 28080
ΤΗΛ: 6946 952 951 - 6937 870 663
Website


Άλη είναι η μπύρα. Άλη σημαίνει περιπλάνηση. Είναι η διαδρομή του αλήτη, του ελεύθερου ανθρώπου που τολμά, ρισκάρει, μάχεται, αναζητώντας διαρκώς νέες εμπειρίες και ιδέες. Άλη είναι η δική περιπλάνηση των ζυθοποιών της, είναι η γεύση και τα αρώματα που τους συντροφεύουν, είναι η περιπλάνηση στον κόσμο της μπύρας. Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη Μικροζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη. Είναι και θα παραμείνουν μικροί επειδή θέλουν να παράγουν αληθινή μπύρα! Δοκιμάζουν συνεχώς νέες συνταγές και πειραματίζονται με νέες τεχνικές με μόνο στόχο την υπέροχη γεύση, το ξεχωριστό άρωμα και το γεμάτο σώμα κάθε μπύρας μας.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ε.Π.Ε. ΒΙ.ΠΕ.Θ Σίνδος, Ο.Τ. 19-9
Τ.Κ.: 57022
ΤΗΛ: 2310569939
Website



Σημείο αναφοράς για την μπύρα, την ιστορία και την παράδοσή της στην Ελλάδα αλλά και την καινοτομία φιλοδοξεί να γίνει το «ΑΘΗΝΕΟ», ο πρώτος χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα που δημιούργησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Στο ΑΘΗΝΕΟ θα παράγονται μπύρες μικροζυθοποιείου, περιορισμένης κυκλοφορίας, θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο» για τη μπύρα, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια με θέμα την ιστορία, τα συστατικά, τις γεύσεις και τα είδη της μπύρας καθώς και τις μεθόδους ζυθοποίησης. Από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ θα βγαίνουν απαστερίωτες μπύρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, που θα παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων. Θα είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και θα παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης. Το ΑΘΗΝΕΟ θα παράγει τέσσερις διαφορετικές γεύσεις μπύρας το χρόνο, ταιριάζοντας ουσιαστικά μια νέα γεύση σε κάθε εποχή.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: ''ΑΘΗΝΕΟ'' Χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βλ. Αθηναική Ζυθοποιία
Τ.Κ.: βλ. Αθηναική Ζυθοποιία
ΤΗΛ: βλ. Αθηναική Ζυθοποιία
Website



Εδώ και αρκετά χρόνια με πολύ μεράκι ξεκίνησε η προσπάθεια να γίνει μια μπύρα με την τεχνογνωσία της μικροζυθοποιϊας. Πειραματισμός στο χώρο της μικροζυθοποιϊας με γνώση και εξειδίκευση στις φρέσκες μπύρες μικρής παραγωγής. Έχοντας την ευθύνη της ζυθοποίησης εδώ και τρία χρόνια η κατάληξη ήταν η δική τους φρέσκια απαστερίωτη μικρής παραγωγής μπύρας LAGER “olympos beer“. Με φυσικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας αγνά υλικά με εξαιρετικές ποικιλίες βύνης και λυκίσκου με μακρά ωρίμανση παρουσιάζεται μια φρέσκια αγνή lager με διακριτικό άρωμα πλούσια γεύση και παχύ στρώμα αφρού με χιλιάδες φυσαλίδες. Η μπύρα είναι φτιαγμένη με αγνά υλικά κρατώντας αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά σε όλα τα στάδια της παραγωγής χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Είναι η ''μπύρα των Θεών''.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Olympos Beer
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 7ης Μεραρχίας 106, Κατερίνη Πιερίας
Τ.Κ.: 60100
ΤΗΛ: 2351501385
Website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!