Το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία!

Ξεκινώντας το 2013, στο όμορφο νησί της Κέρκυρας, με όραμα και θέληση πήρε σάρκα και οστά το Corfu Beer Festival. Εδώ και 2 χρόνια λοιπόν το φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός προετοιμάζεται για την συνεχή του χρονιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και διαρκεί 5 ημέρες. Διαφοροποιείται αναλόγως την φιλοξενούμενη χώρα που συμμετάσχει.  Το 2013 επισκέφτηκαν το νησί οι Γερμανοί -συγκεκριμένα Βαυαροί- στο Corfu Meets Bavaria, ενώ το 2014 συμμετείχε η Μεγάλη Βρετανία στο Corfu Meets UK. Το εν λόγο φεστιβάλ σηματοδοτεί το πάντρεμα της μπύρας, της γαστρονομίας αλλά και των διαφόρων πολιτισμών. 

Κατά την διάρκεια των ημερών πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες όπως παράθεση τοπικών προϊόντων απο ντόπιους παραγωγούς και δυνατότητα πώλησης αυτών. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα και να αγοράσουν ότι τους ενδιαφέρει. Στατιστικά στην εκδήλωση παρεβρίσκονται περίπου 10.000 κόσμος με τους μισούς να το απολαμβάνουν 2 και 3 μέρες. Επιπρόσθετα ενισχυτικά συμμετέχουν 200 εθελοντές, 350 χορευτές, 250 μουσικοί, 20 τοπικοί παραγωγοί με 180 τοπικά προϊόντα αλλά και πληθώρα απο εκπαιδευτικά σεμινάρια. Η φιλοξενούμενη χώρα ''φέρνει'' μαζί της 5 τοπικές μικροζυθοποιίες, με καινοτόμα προϊόντα, 30 μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα φολκλορικού χαρακτήρα, 15 παραγωγοί τοπικών – παραδοσιακών προϊόντων και 3 κουζίνες στις οποίες οι σεφ παρέχουν στο κοινό γευσιγνωσία σε τοπικά παραδοσιακά πιάτα.

Τα οφέλη της εκδήλωσης είναι πολλά όπως ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών που διαμορφώνουν κουλτούρες, αύξηση τουρισμού και βιομηχανικής προβολής κατά τον Οκτώβρη (μήνας του φεστιβάλ), ανάδειξη τοπικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής αλλά και δυνατότητα για καινούργιες ευκαιρίες στο νησί. Έτσι λοιπόν φέτος απο τις 7-11 Οκτωβρίου θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους οι γείτονες Ιταλοί με πέντε ζυθοποιίες που θα συμμετέχουν στο 3ο ετήσιο Κερκυραϊκό Φεστιβάλ Μπύρας, και αυτές είναι οι Pogue Mahone Hand Craft Brewing (Μπρέσια), Birrificio Lambrate s.r.l (Μιλάνο), Birrificio Almond '22 (Πεσκάρα), Birrificio La Petrognola Srl (Λούκα), και η Birrificio Rurale Srl (Ντέσιο). Όλες θα συνεργαστούν με την δικιά μας Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία εξασφαλίζοντας σε όλους τους επισκέπτες άφθονη μπύρα διαφορετικών τύπων και γεύσεων, δίνοντας τις πρώτες ύλες ώστε να την παρασκεύασουν στο νησί. Η εκδήλωση παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον τα προηγούμενα χρόνια. Ας δούμε μερικές φωτογραφίες για το τι διαδραματίστηκε.


Πληροφορίες απο το επίσημο site του  Corfu beer festival
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!