Βρίσκεται σε ένα κάθετο στενάκι στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού, στο Κουκάκι και πλησιάζοντας το διακρίνεται αμέσως λόγο του κριαριού που φιλοξενεί στην τζαμαρία, χαρακτηριστικό του λογότυπου αλλά και του ονόματος που φέρει. Φτάνοντας στην είσοδο σου προκαλεί ευχάριστη εντύπωση το σταντ που έχει τοποθετηθεί εξωτερικά για τους καπνίζοντες. Μπαίνοντας αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχεις να κάνεις με την τυπική μπυραρία που παίζει ροκ, είναι αυστηρά ντυμένη στο ξύλο και επικρατεί η σκοτεινή ατμόσφαιρα, όχι ότι μας ενοχλούν όλα αυτά, απλά δεν θα τα βρείτε σε αυτό το μαγαζί. Αντιθέτως ο κόσμος όπως προανέφερα καπνίζει έξω κάνοντας το μαγαζί πεντακάθαρο και πολύ φιλικό προς μη καπνίζοντες, εγκύους και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, μοντέρνα διακόσμηση η οποία παντρεύει το ευρωπαϊκό στυλ ενός λεπτεπίλεπτου εστιατορίου κυριαρχώντας σε τούβλο και ξύλο και νότες μπυραρίας που κρατάνε το μάτι απασχολημένο με την πληθώρα των σουβέρ που έχουν κολληθεί κατά μήκος της σάλας απο την προσωπική συλλογή των γονιών (παρακαλώ!) του ιδιοκτήτη. Επίσης στον πάνω όροφο τα μακρόστενα ξύλινα τραπέζια σε ταξιδεύουν σε κάποιο Μοναστήρι. Μουσική προσεγμένη, αναλόγου ύφους σε ένταση που εξυπηρετεί τις συνομιλίες. Η μπάρα στο βάθος του κύριου επιπέδου είναι σχετικά μικρή χωρίς όμως να λείπουν τα αγαπημένα μας on taps και τα πανέμορφα ποτήρια που λαμπυρίζουν στα φώτα. Στα υπόλοιπα επίπεδα βρίσκονται τραπέζια αλλά και ενιαίος καναπές. 

Το πολύ φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό, ντυμένο ομοιόμορφα, σε αγκαλιάζει αμέσως προσπαθώντας για το καλύτερό, και αξίζει να σημειωθεί ότι γνώριζαν το αντικείμενο σε καλό βαθμό. Εντύπωση μου έκανε ότι απο το τραπέζι μας πέρασαν και οι ιδιοκτήτες για να μιλήσουν μαζί μας. Πληροφορίες απο την συζήτηση αυτή ήταν ότι το μαγαζί ''γεννήθηκε'' απο την έντονη προσωπική εργασία που υπέστη το μέρος καθώς πριν ήταν βιοτεχνικό εργοστάσιο ταπετσαρίας αυτοκινήτων. 

Το μενού προσφέρει σπεσιαλιτέ Βορειοευρωπαϊκής κουζίνας με ποικιλία λουκάνικων, αργοψημένο χοιρινό κότσι, ξινολάχανο, ψητό ζαμπόν Leberkaese, τη σπέσιαλ βορειο-ιταλική συνταγή Ossobuco με σάλτσα λαχανικών και λευκού κρασιού καθώς και rum steak με καραμελωμένα κρεμμύδια. Η αλήθεια είναι ότι αυτά που δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικά περιποιημένα, και σερβιρισμένα άψογα. Κλείνοντας θα αναφέρω ότι η ποικιλία στις μπύρες ήταν σε σεβαστά επίπεδα καλύπτοντας τον καταναλωτή που έχει μια τυπική σχέση ή ξεκινάει να γνωρίζει τώρα την μπύρα. Ίσως να μην κάλυπτε έναν πιο εξοικειωμένο με το ''άθλημα'' μπυρόφιλο, αν και οι κρυμμένες εκπλήξεις που βρίσκονται εκτός καταλόγου αναπληρώνουν τυχόν αρχικές απογοητεύσεις. Δώστε μια ευκαιρία στο Bock Beer γιατί θα σας γοητεύσει...

Διεύθυνση: Σπύρου Δόντα 9
Τηλ: 210 92 00 369
website facebook foursquare

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!