Η Ζυθοποιία: H Warsteiner βρίσκεται στο Sauerland μέσα σε μια τεράστια δασική έκταση της Βεστφαλίας όπου το περιβάλλον είναι ακόμη παρθένο. Η ιστορία της ζυθοποιίας ξεκινά το 1753 από την οικογένεια Cramer στο Wartsein, έχοντας κερδίσει μέχρι σήμερα παγκόσμια φήμη στο χώρο της μπύρας τύπου Pilsener. Το 1802 όμως ήταν καταστροφικό καθώς μια πυρκαγιά έκαψε τα πάντα στο ζυθοποιείο, το οποίο και χτίστηκε απ την αρχή. Σήμερα ο χώρος του ζυθοποιείου, που αποκαλείται Domschänke, είναι ένα ιστορικό και επισκέψιμο μέρος. Η ανακάλυψη της πηγής «του αυτοκράτορα» συνέβαλε στην μοναδική ποιότητα Warsteiner διότι παράγει - σύμφωνα με την ιστορία - το πιο «μαλακό» νερό του κόσμου με μόνο 1-2 βαθμούς σκληρότητα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για ζυθοποίηση και εξηγεί γιατί η Warsteiner είναι τόσο εύπεπτη μπύρα. Παράλληλα, η εταιρεία προμηθεύεται βύνη και λυκίσκο εξαιρετικής ποιότητας, οπότε και παράγει την πιο δημοφιλή μπύρα της Γερμανίας με την ίδια πατροπαράδοτη συνταγή. Τέλος η σύγχρονη τεχνολογία επισφραγίζει την ποιότητα και την αξιοπιστία του ονόματος Warsteiner. Διοικείται ακόμα και σήμερα από την οικογένεια Cramer.

Η Μπύρα: Η Warsteiner θεωρείται η «Βασίλισσα των μπυρών» (Eine Königin unter den Bieren). Δικαιωματικά ίσως αφού είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρίσιμο brand και πολύ αγαπημένο στην Ελλάδα. Το χρώμα της είναι ξανθό και το άρωμα της λυκίσκου. Ο αφρός της πλούσιος και μεγάλης διάρκειας. Η γεύση της ελαφρώς φρουτώδης και πικρή μέχρι το τέλος, το σώμα της γεμάτο. Είναι ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες σε πωλήσεις μπύρες της Γερμανίας. Είναι γνωστή για το φεστιβάλ με τα αερόστατα που πραγματοποιεί κάθε χρόνο και αποτελεί την επίσημη μπύρα της αεροπορικής γερμανικής εταιρίας Lufthansa, ενώ υποστηρίζει και διάφορα αθλητικά γεγονότα όπως το ποδόσφαιρο στην Γερμανία. 

ΤύποςPilsner
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ4.8 %
ΖυθοποιίαWarsteiner Brauerei
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!