Η ΒΑΒ ή Bruges Autonomous Beer-tasters αποτελεί τοπικό υποκατάστημα της ένωσης καταναλωτών μπύρας Zythos και κάθε χρόνο, στις αρχές Φεβρουαρίου είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του επιτυχημένου Bruges Bierfestival στο εκθεσιακό κέντρο Beurshalle. Ένα σύνολο από 77 ζυθοποιίες έλαβαν μέρος στην τελευταία πράξη αυτού του φεστιβάλ (2014)  και αναμένονται ακόμα περισσότερες το 2015. 350 μπύρες ήταν διαθέσιμες για γευσιγνωσία, συμπεριλαμβανομένων και 54 που προτοεμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, και 27 που ξεκίνησαν μετέπειτα. Φέτος το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο αρχαίο και εμβληματικό δημαρχείο, στο Belfort του κέντρου της Μπριζ.

Στα περισσότερα περίπτερα μπορεί κάποιος να συζητήσει με τους υπευθύνους της ζυθοποιίας κατ'ιδίαν και να ζητήσει απαντήσεις στις ερωτήσεις που τον απασχολούν, ή ακόμα να δώσει τα προσωπικά του συγχαρητήρια για τα προϊόντα τους. Εκτός από την γευσιγνωσία της μπύρας, διαφορετικές παράπλευρες δραστηριότητες διοργανώνονται συμπεριλαμβανομένων Cuisine Culinair με 8 κορυφαίους σεφ που παρουσιάζουν γαστρονομικές δημιουργίες μαγειρεμένες με μπύρα. Αρκετά εστιατόρια της Μπριζ θα παρουσιάζουν πιάτα με γεύσεις μπύρας βασισμένα σε μενού της πόλης. Θα υπάρξουν επίσης πολλές συναυλίες, εργαστήρια από ειδικούς της μπύρας, και μια γωνιά για τους παιδικούς μας φίλους με ψυχαγωγικά παιχνίδια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διαλέξεις με θέμα την μπύρα, αλλά και συζητήσεις, υπό την συμμετοχή ζυθοποιείων και επαγγελματιών πάνω στην θέματα της μπύρας. 

Το 2015 φέρνει 10 νέους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις μπύρες τους για πρώτη φορά στο ΒΑΒ  Bierfestival στην Μπριζ. Αυτές είναι: De Dool - Den Herberg - Les 3 Fourquets - Toye και Warsage, αλλά και 5 εταιρείες μπύρας: Amburon - Caulier Sugar Free - Flanders Fields - Groenendael και White Pony.


Το κορυφαίο βέβαια όλων είναι ότι η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που προϋποθέτει χρήματα είναι οι μπύρες που θα δοκιμάσετε! Αν επιθυμείτε λοιπόν να δοκιμάσετε νόστιμες μπύρες, ιδού οι δυνατότητες:
Μπορείτε να αγοράσετε το πακέτο προσφοράς των 10 ευρώ, για το οποίο θα λάβετε ένα αποκλειστικό καρτ ποστάλ (n°1). Αυτό το πακέτο περιέχει ένα αποκλειστικό ποτήρι δοκιμής έκδοσης 2015, ένα εκτεταμένο οδηγό του φεστιβάλ μπύρας που περιέχει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις ζυθοποιίες και τις μπύρες και 3 μάρκες που αξίζει να δοκιμάσετε!
Μπορείτε να αγοράσετε το πακέτο των 20 ευρώ, που θα λάβετε το καρτ ποστάλ (n °2) που περιέχει δύο ποτήρια, τον οδηγό του φεστιβάλ και 8 μάρκες που μπορείτε να δοκιμάσετε!

Είστε πάντα σε θέση βέβαια να αγοράσετε επιπλέον μάρκες από τα διάφορα περίπτερα με κόστος για κάθε κουπόνι στα € 1,50 που ισοδυναμεί με 15 cl στο ποτήρι γευσιγνωσίας σας και στο ζυθοποιό της επιλογής σας. Να πούμε εδώ ότι η καρτ ποστάλ φέρει σφραγίδα, και μπορείτε να τη συμπληρώσετε, και να τη στείλει σε όποιον και όπου θέλετε. Υπάρχουν καθορισμένα γραμματοκιβώτια κοντά στην είσοδο του φεστιβάλ που μπορείτε να την ρίξετε και η ΒΑΒ να την στείλει σε σας!
Επίσης μπορείτε να πάρετε το ποτήρι γευσιγνωσίας μαζί σας ως ενθύμιο του 8ου Φεστιβάλ Μπύρας Μπριζ ή μπορείτε να το παραδώσει στις πληροφορίες εισόδου. Για κάθε επιστραφόμενο ποτήρι που θα ανακυκλωθεί, η ΒΑΒ δωρίζει € 3 για φιλανθρωπικό σκοπό. Πόσο μπροστά!!! Κάθε χρόνο επίσης εκλέγεται η καλύτερη μπύρα του φεστιβάλ. Πριν φύγετε από το φεστιβάλ, γράψτε τις 3 καλύτερες και παραδώστε την κάρτα στις πληροφορίες εισόδου.

Έτσι λοιπόν στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2015 στην Μέκκα της μπύρας το Βέλγιο θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα σπουδαίο μπυροφεστιβάλ που η μόνη αύξηση που θα υπάρχει είναι αυτή της απόλαυσης και άνεσης στο καταναλωτικό κοινό! Μακάρι να είμασταν εκεί να απολαμβάναμε λίγο από την μαγεία. Για όσους τυχερούς παρευρεθούν καλά πιώματα και για εμάς τους υπόλοιπους ΣΚ έρχεται, ας βγούμε έξω στην μπυραρία της αρεσκείας μας να ''πνίξουμε'' τον καημό μας! Ελπίζω να σας ταξίδεψα λιγάκι. Cheers....

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!