Συχνά ενημερωνόμαστε από την BrewDog για το τι παίζει στις δεξαμενές της, αλλά εδώ θα δούμε κάτι πιο μακροπρόθεσμο. Μιλάω για τις προγραμματισμένες μπύρες που υπάρχουν στα πλάνα για το 2015. Δεν αποτελεί έναν τελικό κατάλογο διότι όπως αποκαλύπτουν και οι ίδιοι θα υπάρξουν, μερικές εκπλήξεις στα καζάνια της, αλλά με αυτό το post θα πάρουμε μια καλή ''μυρωδιά'' του τι θα πρέπει να περιμένουμε να πέσει στα ποτήρια μας κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Vagabond Pale Ale
Release Date: 01/03/2015
Ξεκινάμε με μια πραγματικά πρωτοποριακή βρασιά. Η Vagabond Pale Ale θα είναι έξω σε μόλις δύο εβδομάδες, και έχει σκοπό να διερευνήσει τα όρια του τι θα πει χωρίς γλουτένη μπύρα. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μια μπύρα με φουλ γεύση, πορτοκάλι, πεύκο, γκρέιπφρουτ και καραμέλα όπως θα πρέπει να περιλαμβάνει μια μπύρα που γεννήθηκε στην ακτή του Ειρηνικού. Απλά χωρίς γλουτένη. Ασυγκράτητη από την αρχή, η Vagabond αποτελεί απόδειξη ότι το σημείο εστίασης αυτών των μπυρών θα πρέπει να είναι γεύση, όχι απλά ένα ιδανικό.


Stereo Wolf stout
Release Date: March

Δυστυχώς, η Brixton Porter σταμάτησε αλλά θα αντικατασταθεί πολύ γρήγορα. Για το λόγο αυτό ετοιμάζετε ήδη η Stereo Wolf. Αυτή η κατάμαυρη αβυσσαλέα μπύρα που ζυμώνεται τώρα στη δεξαμενή, και θα είναι φορτωμένη με πληθώρα αμερικάνικων λυκίσκων. ''Ένας λύκος μέσα στον λύκο'' όπως λένε και οι ιθύνοντες θα κυκλοφορήσει στα μπαρ και στο online κατάστημα στις αρχές Μαρτίου.

The 2015 Seasonal Program
Release Date: February

Για πρώτη φορά στην ομολογουμένως σύντομη ιστορία της, παρουσιάζει τέσσερις εποχιακές μπύρες! Μέχρι το τέλος Μαρτίου η φημισμένη Alice Porter θα κάνει μια ευπρόσδεκτη επιστροφή, από Απρίλιο έως Ιούνιο. Η session india saison που ονομάζεται Electric India επίσης, η Hop Fiction Pale Ale θα αναλάβει το τιμόνι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, και η Alt Amber θα είναι διαθέσιμη από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο. Θα είναι διαθέσιμα τόσο σε μπουκάλι όσο και on tap, με την Alice Porter να ξεκινάει πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου. Υπήρξε μια σκέψη η Alice Porter να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2015, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε το εποχιακό πρόγραμμα να ξεκινήσει την 6η Ιανουαρίου.


Paradox Compass Box
Release Date: March

Δεν απέχει πολύ μακριά από την τελευταία επανάληψης της σειράς Paradox, στα Compass Box βαρέλια ουισκιού. Οι τολμηρές, σκούρες γεύσεις της Paradox έχουν παντρευτεί όμορφα με το μείγμα Great King Street, για να παραχθεί μια αυτοκρατορική stout εμπλουτισμένη με το γνωστό καφέ, σοκολάτα και κονιάκ, αλλά και με πικάντικες νότες αρωματικού πορτοκαλιού. Μάλλον πρόκειται για κάτι πραγματικά ξεχωριστό εδώ.


Un-named Concept IPA
Release Date: March

Η πρώτη μικρή παρτίδα του 2015 θα είναι μια ακόμη un-named ΙΡΑ. Η ΙΡΑ είναι λίγο πολύ το αγαπημένο στυλ της Ζυθοποιίας και με αυτή τη μπύρα σκοπεύει να ταράξει εντελώς τις ισορροπίες. Θα ταξιδέψουν πίσω στο 18ο αιώνα, στις ρίζες του στυλ, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με λυκίσκους και τεχνικές για τη δημιουργία μιας γεμάτης ΙΡΑ εμπνευσμένης από το χτες, αλλά φτιαγμένης στο σήμερα. Προσέξτε για αυτή την μπύρα το Μάρτιο. Όπως πάντα σε μικρές παρτίδες, και σε συνεργασία με κάποιο καλλιτέχνη για να δημιουργήσει μία ειδική ετικέτα που θα είναι τόσο μοναδική όσο και η ίδια η μπύρα.


Hinterland
Release Date: May

Δεύτερη μικρή παρτίδα για το 2015 θα είναι η Hinterland, μια αυτοκρατορική μίξη γάλατος και βρώμης μαζί με βανίλια. Από καιρό η BrewDog συνεργάζεται με την Johanna Basford ετοιμάζοντας μια φοβερή ετικέτα, η οποία μπορεί ή όχι να χαρακτηρίσει ως Jackalope. Αν δεν ξέρετε τι είναι τα Jackalope, είναι μεγάλα κουνελάκια με κέρατα που αγαπούν to μπέρμπον...


IPA is Dead 2015
Release Date: May
Εδώ μιλάμε για ένα ορόσημο. Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την επέτειο από την σειρά των IPA is Dead, και δεν έχουν καν φτάσει κοντά στο να εξαντλήσουν όλες τις διαφορετικές επιλογές του λυκίσκου που υπάρχουν. Έτσι, είναι έτοιμη να επιστρέψει στα τέλη της άνοιξης, και για μία φορά ακόμα, να διαθέσει τους πιο ενδιαφέρον και αιχμηρούς λυκίσκους που μπορούν να φθάσουν στα της Ζυθοποιίας. Αυτή τη φορά, η IPA is Dead 2015 θα αποτελείται από... Ella (Αυστραλίας), Mandarina Βαυαρία (Γερμανίας), η Pioneer (Αγγλίας) και Chinook (ΗΠΑ). Χαμός!

Ενθουσιαστήκατε οι IPAάδες ε???
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!