Πόσα ακόμα πράγματα κάνει μια μπύρα...αν δεν καταναλωθεί!

Καλοκαίρι χωρίς…παγωμένη μπύρα δεν νοείται για μερικούς, οι οποίοι φροντίζουν να την απολαμβάνουν όχι μόνο στο τραπέζι, αλλά σε κάθε ευκαιρία κατά τη διάρκεια μιας «καυτής» ημέρας. Αν, όμως, η μπύρα «ζεσταθεί» μετά από λίγη ώρα και δεν «πίνεται», τότε αντί να την πετάξετε, έχετε τη δυνατότητα να την αξιοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους. Διαβάστε, στη συνέχεια, πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπύρα που δεν προορίζεται πλέον για κατανάλωση.

1. Ενισχύστε το χώμα
Η μαγιά προωθεί την ανάπτυξη των φυτών, για το λόγο αυτό ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας μπύρα στον κήπο, λίγο πριν φυτέψετε. Θα βοηθήσει τα φυτά να μεγαλώσουν γρήγορα και τον κήπο σας να ανθίσει.


2. Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλα
Εμποτίστε ένα μαλακό πανί με μπύρα και τρίψτε απαλά τις ξύλινες επιφάνειες. Θα αποκτήσουν αμέσως γυαλάδα, το χρώμα θα ζωντανέψει και θα γίνουν σαν καινούρια. Για περισσότερη λάμψη, τρίψτε μετά με ένα στεγνό μαλακό πανί.

3. Αφαιρέστε τους λεκέδες
Ρίξτε λίγη μπύρα πάνω στους επίμονους λεκέδες των ρούχων και πλύνετε όπως συνήθως. Εκτός από τους λεκέδες, απομακρύνονται και οι δυσάρεστες οσμές.

4. Τα μαλλιά σας θα ξεμπερδεύονται εύκολα και θα λάμπουν
Στο τελευταίο ξέπλυμα, ρίξτε λίγη μπύρα και αφήστε 1-2 λεπτά. Ένα οικολογικό κοντίσιονερ που δίνει και λάμψη. Επιπλέον, πριν την έκθεση στον ήλιο, ρίξτε μερικές σταγόνες μπύρας στα μαλλιά σας, τα οποία θα μοσχομυρίσουν λυκίσκο και θα αποκτήσουν ένα ωραίο φωτεινό χρώμα.

5. Spa για τα κουρασμένα πόδια
Ρίξτε μισό κουτάκι μπύρας μέσα σε μια λεκάνη και βυθίστε για λίγη ώρα τα πόδια σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ, το οποίο θα καταπραΰνει και θα ξεκουράσει τα κουρασμένα άκρα σας.

6. Γυαλίστε τα χρυσά κοσμήματα
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε λίγη μπύρα και βυθίστε τα κοσμήματα σας. Αφήστε για λίγο χρόνο και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.

7. Σβήστε μια μικρή φωτιά
Ένα κουτί ή ένα μπουκάλι μπύρας μπορεί να μιμηθεί άριστα ένας πυροσβεστήρα για μικρές εστίες φωτιάς, όταν αυτός δεν υπάρχει στο σπίτι. Απλά ανακινήστε και ρίξτε στη φωτιά. Η μπύρα περιέχει κυρίως νερό και έτσι ενδείκνυται σε μικροφωτιές, για παράδειγμα την ώρα που ψήνετε στο μπάρμπεκιου.

8. Μην την πιείτε… λουστείτε!
Ένα μπάνιο σε μπύρα είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα, καθώς τα συστατικά της ενυδατώνουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα. Ξεπλύνετε καλά.

9. Ενισχυτικό ζύμης
Αν δεν έχετε μπέικιν πάουντερ ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δεν μπορεί, μια μπύρα θα την έχετε στο ψυγείο. Ρίξτε ένα κουτάκι μπύρας στο μείγμα της συνταγής σας για τη ζύμη. Αν αυτό γίνει υδαρό, βάλτε επιπλέον αλεύρι, αν γίνει σφιχτό, ρίξτε κι άλλη μπύρα. Η ζύμη σας θα φουσκώσει στα σίγουρα!

10. Αντιμετωπίζει την αϋπνία
Ο λυκίσκος που περιέχεται στην μπύρα λειτουργεί σαν χαλαρωτικό βοηθώντας στις αϋπνίες. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν απευθείας το άνθος του λυκίσκου και το τοποθετούν κοντά στο μαξιλάρι τους για να εκμεταλλευτούν την ηρεμιστική του μυρωδιά.

11. Ανακουφίζει από τα στομαχικά προβλήματα
Η ανθρακούχος μπύρα έχει τις ίδιες καταπραϋντικές ιδιότητες στο ανάστατο στομάχι, όπως και οποιοδήποτε άλλο ανθρακούχο ρόφημα. Επιπλέον το αλκοόλ που περιέχει βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο. Μπορεί, ωστόσο, να μην υπάρχει κάποια ιατρική έρευνα να το επιβεβαιώνει αυτό, αλλά δεν είναι λίγοι που το εξασκούν και ανακουφίζονται από αυτή την τακτική. Προσέχετε μόνο στην περίπτωση γαστρίτιδας ή ελκους, καθώς το αλκοόλ μπορεί να ερεθίσει περισσότερο.

12. Λειτουργεί σαν ποντικοπαγίδα
Βάλτε σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού, μικρά δοχεία με μπύρα και μια μικρή ράμπα που θα οδηγεί στη μπύρα. Τα ποντίκια ελκύονται από τη μυρωδιά της μπύρας, ανηφορίζουν τη ράμπα, πέφτουν μέσα στην πισίνα από μπύρα, πίνουν και μετά μεθυσμένα αδυνατούν να βγουν από την «πισίνα» και παγιδεύονται εκεί.

13. Κάντε μπάνιο με μπύρα
Σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό, ρίξτε και ένα μπουκάλι μπύρα. Η μπανιέρα θα αφρίσει εντυπωσιακά, ενώ η μαγιά θα ενυδατώσει ιδανικά το δέρμα σας. Μείνετε στη μπανιέρα για 20 λεπτά και μετά σκουπιστείτε χωρίς να ξεπλυθείτε με νερό πρώτα. Μην φοβάστε ότι θα μυρίζετε μπύρα, αν θεωρήσουμε ότι σας απασχολεί κάτι τέτοιο. Δεν θα μυρίζετε μπύρα, αλλά σαν φρεσκοψημένο ψωμί. Και πάλι η μαγιά δηλαδή θα έχει κάνει το θαύμα της.

14. Διώξετε τις μέλισσες
Απλά βάλτε ανοιχτά κουτάκια μπύρας σε κοντινή απόσταση από το σημείο από το οποίο θέλετε να διώξετε τις μέλισσες. Αυτές μισούν τη μυρωδιά και τη γεύση της μπύρας και ….εξαφανίζονται!

15. Σκοτώστε γυμνοσάλιαγκες
Όσο και αν δεν το πιστεύετε οι γυμνοσάλιαγκες αγαπούν τη μπύρα και μπορείτε να τους δελεάσετε χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική: Βρείτε ένα άδειο βάζο, ρίξτε λίγο μπύρα σε αυτό και τοποθετήσετε το οπουδήποτε στο έδαφος. Οι γυμνοσάλιαγκες θα μπουν μέσα στο βάζο και θα πνιγούν.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!