Status Deluxe
Από μία ομάδα νέων ανθρώπων, με δημιουργό και επικεφαλής τον ζυθολόγο Βασίλη Στεργίου με σπουδές στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, η Status έρχεται να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία μπύρας DELUXE: Παράγεται με δύο είδη βύνης (κριθαριού και σιταριού) και με τη μέθοδο της τριπλής έγχυσης στο ζυθοβραστήριο. Είναι βυθοζυμωτή, αλλά υφίσταται θερμοκρασία κύριας ζύμωσης κάτω των 4°C, όταν οι κλασσικές μπύρες ζυμώνονται στους 7-13°C. Η θερμοκρασία έχει μεγάλη σημασία στην ωρίμανση της νέας μπύρας Status Deluxe. Με αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και στην κύρια ζύμωση, αυξάνεται ο χρόνος διατηρησιμότητας και δημιουργείται σταθερός αφρός κατά το σερβίρισμα, εντείνοντας την αίσθηση της απόλυτης μοναδικής γεύσης Status Deluxe.

Θεσσαλική ΖΗΤΑ
Μια Premium Lager με μεστή γεύση, αρκετή πικράδα και πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών. Μια νέα προσπάθεια με συνταγή της Θεσσαλικής ζυθοποιίας, φτιαγμένη στο ζυθοποιείο της Πειραικής. Μπύρα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, αρωματική, ευχάριστη πικράδα, αλλά και δροσιστική. Κατάλληλη να πίνεται χωρίς συνοδεία μεζέ ή φαγητού, σε κάποια στιγμή που θέλουμε να ηρεμήσουμε απολαμβάνοντας το ποτό μας.
Θεσσαλική ΘΗΤΑ
Η δεύτερη μπύρα της νεοφώτιστης Θεσσαλικής ζυθοποιίας, μια Lager ελαφριά και δροσερή με ελαφρύ σώμα, μια καλοκαιρινή επιλογή και μια προσεγμένη ζυθοποίιση για καθημερινές απολαύσεις σκέτη ή με συνοδεία φαγητού. Καθαρή γεύση και οσμή, δροσιστική με κρυστάλλινη ξανθιά όψη, δίνει ευχαρίστηση σε ουρανίσκο, μύτη, μάτια.


Νήσος ''7 Μποφόρ''
Μπύρα Reserve Special Dark Ale, εποχιακή, πολύ μικρής παραγωγής. «Αν δεν ήταν η νέα ΝΗΣΟΣ, θα’ταν σφοδρή καταιγίδα στο «τρίγωνο των ανέμων» μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία. Ψημένο αβυνοποίητο κριθάρι, Τηνιακό μέλι, μαύρη Κορινθιακή σταφίδα και 5 εκλεκτές βύνες κριθαριού σε γενναίες ποσότητες, Αντλούν αρώματα από 2 ευγενείς Λυκίσκους και ωριμάζουν νωχελικά πάνω σε καμένο ξύλο Κυκλαδίτικης βελανιδιάς. Η ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ, μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ. Προετοιμαστείτε για μία διαφορετική, καινούρια γευστική εμπειρία. Πιείτε τη σε ποτήρι κόκκινου κρασιού ή κονιάκ, σε θερμοκρασία δωματίου, μόνη της ως ποτό, ή συνοδεύσετε την με κόκκινα κρέατα και παλαιωμένα τυριά. Απαστερίωτη, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.
Voreia Stout 
Είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έξι διαφορετικών βυνών κριθαριού και της προσθήκης ατόφιου ελληνικού κριθαριού. Μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη Ale που χαρακτηρίζεται από μαύρο χρώμα και καφέ κρεμώδες αφρό. Καβουρδισμένα αρώματα κάνουν έντονα της παρουσία τους, καθώς νότες σοκολάτας, καφέ και καραμέλας συνεργάζονται αρμονικά προσδίδοντας μια ιδιαίτερη αρωματική ταυτότητα στη νέα συνταγή. Η γεύση της είναι γεμάτη, κρεμώδης και γλυκιά στην αρχή, ενώ διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα καθώς η σοκολάτα, ο καφές και η καραμέλα έρχονται στο προσκήνιο, αφήνοντας στη συνέχεια μια έντονη επίγευση με μια αρκετά χορταστική πικράδα μαύρης σοκολάτας. Το σώμα της επιτηδευμένα γεμάτο και πυκνό, με τη ζύμωση να ξεκινά με 18 Plato, παρά το μέτριο για την κατηγορία αλκοόλ που αγγίζει τους 6 βαθμούς. Διατίθεται σε φιάλες 330 ml.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!