Στον καιρό ύπαρξής του blog έχουμε παρουσιάσει κάποιες-λίγες μπυραρίες στην περιοχή της Αθήνας περισσότερο! Η λίστα σιγά-σιγά θα μεγαλώνει από reviews μαγαζιών του Λεκανοπέδιου αλλά και της επαρχίας! Ήρθε λοιπόν η στιγμή να καλύψουμε το μαγαζί που δεσπόζει πάνω από 20 χρόνια στην Αθήνα και φέρει το τίτλο του ''πατέρα'' στην κατηγορία! Ε,ναι λοιπόν μιλάω για την αλυσίδα Beer Academy που πολύ πιθανώς να ήταν και η πρώτη μπυραρία (όπως εγώ) που επισκεφτήκατε στις πρώτες ανέμελες εξόδους του Λυκείου, τότε που η μπύρα στην χώρα μας χαρακτηριζόταν ως καλοκαιρινό,ξανθό,παγωμένο (αυστηρά) ''αναψυκτικό''. Τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ η πορεία αυτού του brand! Σε αυτό το άρθρο ουσιαστικά δεν θα μάθετε κάτι καινούργιο απλά επειδή σεβόμαστε τον εαυτό μας αποτελεί φόρο τιμής μία μνεία σε έναν κολοσσό στον χώρο της μπύρας στην χώρα μας. Ας δούμε λίγο όμως τα πρώτα της βήματα στην νυχτερινή Αθήνα...


Το 1992 ο κος Ιωάννης Σ. Αδάμης αποφασίζει να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο “Beer Academy”. Μία μπυραρία με ευρωπαϊκό αέρα, στην καρδιά της πρωτεύουσας! Συνοδευμένος από μια οργανωμένη ομάδα πραγματοποίησε ένα πολύμηνο ταξίδι στην Ευρώπη με ένα και μοναδικό στόχο, να γνωρίσουν τα πάντα γύρω από την μπύρα και τις γεύσεις που την συνοδεύουν ώστε να δημιουργήσουν την πρώτη αυθεντική μπυραρία στην Ελλάδα. Επιστρέφουν με ένα container γεμάτο με εκατοντάδες άγνωστες μπύρες, με περίεργα μπουκάλια, πρωτόγνωρες και ξεχωριστές συνταγές, ποτήρια και σκεύη μοναδικού σχήματος. Έτσι παίρνει σάρκα και οστά το πρώτο Beer Academy Restaurant στην Στουρνάρη. Το εστιατόριο δημιούργησε νέα δεδομένα στον τρόπο εξόδου των Ελλήνων, τους έμαθε ότι οι μπύρες δεν είναι μόνο ξανθές και είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν σε πάνω από 300 είδη…. Το «Βeer Αcademy» κατάφερε να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των καταναλωτών και να δημιουργήσει μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από την μπύρα, έγινε συνώνυμο της αυτής, του καλού φαγητού και της καλής παρέας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια πολύ καλή επιχειρηματική πρόταση. Αυτή ήταν η αρχή της επιτυχίας της αλυσίδας Beer Academy Restaurant! Από τότε μέχρι σήμερα άνοιξαν καινούργια μαγαζιά, αλλά έκλεισαν όμως η αγάπη του Έλληνα για την ποιοτική μπύρα κατάφερε να κρατήσει ψηλά το λάβαρο και το Beer Academy υποδέχεται όλο αυτόν τον κόσμο στο ολοκαίνουργιο κατάστημα στην Καισαριανή που θα εμπλουτίσει το άρθρο μας! 


Όταν το παλιό παντρεύεται με το νέο, η εμπειρία με τον αυθορμητισμό και η κλασσική συνταγή με την καινοτομία, τότε ο συνδυασμός που προκύπτει είναι μία ώριμη πρόκληση. Όταν τα παραπάνω σχετίζονται με την γεύση και την διασκέδαση, μιλάμε για την νέα γενιά του Beer Academy. Ένας χώρος για όλα τα γούστα. Απολαύστε το δείπνο σας στο roof garden, με θέα το Λυκαβηττό ή ένα δροσερό cocktail στο ειδικά διαμορφωμένο ροκ χώρο του μαγαζιού. Εκεί γίνονται και όλα τα events, όπως live μουσικές βραδιές, dj nights, parties, παιχνίδια με μπύρα και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Οι ιδιοκτήτες Σπύρος Αδάμης και Βασίλης Σωτηρόπουλος εξηγούν παρακάτω γιατί το Home έγινε στέκι για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο.


«Προσπαθούμε να στηρίζουμε την ελληνική ζυθοποιία διαλέγοντας μετά από μεγάλη και εντατική έρευνα. Θα έλεγα ότι ο τελικός κατάλογος διαμορφώθηκε από τις ελίτ των μπυρών. Οι περισσότερες είναι φρέσκιες και απαστερίωτες. Μεταφέρονται σε ψυγεία και καταναλώνονται το συντομότερο δυνατόν». Οι επιλογές σε μπύρες καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις διαθέσεις, προσθέτει ο ΣπύροςΣτο Beer Academy Home έχει κάποιος την δυνατότητα να επιλέξει από εβδομήντα μπουκάλια και οχτώ βαρέλια, πάντα με την βοήθεια του προσωπικού που σε καθοδηγεί με βάση τα γούστα σου, ειδικά αν είσαι στην κατηγορία του πρωτάρη. «Ο ρόλος του προσωπικού και ο δικός μας εδώ είναι να καθοδηγήσουμε τον πελάτη στο να γνωρίσει καινούριες γεύσεις ή ακόμα και να τον παροτρύνουμε να παραγγείλει κάτι που θα ταιριάζει με την διάθεση της στιγμής. Εμένα οι αγαπημένοι μου πελάτες είναι αυτοί που λένε πως δεν πίνουν μπύρα. Εκεί ξεκινάει για μένα η διαδικασία να βρω την γεύση που του ταιριάζει. Απάντηση στο ποια είναι η αγαπημένη μου μπύρα δεν υπάρχει. Έχει να κάνει με το αν θέλω να την συνδυάσω με κάποιο πιάτο, αν έχω όρεξη για κάτι ελαφρύ, φρουτώδες ή κάτι πιο δυνατό σε γεύση και αλκοόλΑυτό που δεν θα βρεις εδώ είναι οι εμπορικές εταιρίες μπύρας. Δεν θέλουμε αυτός που θα έρθει να φύγει με αυτό που ξέρει. Θέλουμε να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Η ατάκα του μαγαζιού είναι: “Κανείς αδιάβαστος δεν μπαίνει, αλλά εγώ θα το άλλαζα σε: Κανένας αδιάβαστος δε βγαίνει”»

Διευθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 4, Καισαριάνη
Τηλέφωνο: 210 7011108
Website

- Η ΜΠΥΡΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ -

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!