Η Ζυθοποιία: Γεννημένη τον μεσαίωνα, η μπύρα Grimbergen, παράγεται κάτω από την αυστηρή επίβλεψη των μοναχών του μοναστηριού Grimbergen, που εδρεύει στο Βέλγιο. Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1128 σαν προσφορά των μοναχών στους κουρασμένους ταξιδιώτες που περνούσαν τις ξύλινες πύλες του μοναστηριού Grimbergen. Η ιστορία του μοναστηριού είναι βαθιά χαραγμένη μέσα στο χρόνο. Καταστράφηκε για πρώτη φορά το 1142 και από τότε ξαναδημιουργήθηκε και γκρεμίστηκε άλλες τρεις φορές. Έτσι, οι μοναχοί αποφάσισαν να υιοθετήσουν το έμβλημα του φοίνικα (Phoenix) ως σύμβολο της παντοτινής αναγέννησης του μοναστηριού τους. Η συνταγή της Grimbergen, κατάφερε να μείνει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο και η μπύρα αυτή να γίνει γνωστή για τη ξεχωριστή της προσωπικότητα που εμπνέει τους ανθρώπους αλλά και εκφράζει την αίσθηση της ελευθερίας και της αναγέννησης. Η αυθεντική της γεύση παραμένει αμετάβλητη επί σχεδόν 900 χρόνια, ενώ προσφέρεται σε 3 παραλλαγές: Blonde, Double και Blanche. Το 1958 η Brouwerij Maes επικοινώνησε με τους μοναχούς στο αβαείο με την πρόταση να εμπορευματοποιήσει την μαύρη μπύρα της υπό την επωνυμία «Grimbergen." Μέχρι το 1978, οι Grimbergen dubbel και Tripel παρασκευάζονταν στο ζυθοποιείο του Waarloos (τμήμα του δήμου της Kontich). Μετά την ημερομηνία αυτή, η παραγωγή μεταφέρθηκε στη Ένωση Ζυθοποιών στο Jumet. Από το κλείσιμο του εργοστασίου στο Jumet το 2007, η παραγωγή μεταφέρθηκε στο Brouwerij van Alken (Ζυθοποιία της Αlken) που βρίσκεται στο Alken.

Η Μπύρα: Σκούρο κόκκινο χρώμα, άρωμα φρούτων και μαγιάς, αφρός πλούσιος και καλής διάρκειας, γεύση φρουτώδης με νότες καραμέλας και σοκολάτας και γλυκόξινη επίγευση. H Grimbergen Double, οφείλει την ονομασία της στην διπλή διαδικασία ζύμωσης, στην οποία υποβάλλεται, τόσο στα κελάρια ωρίμανσης, όσο και στο μπουκάλι.

ΤύποςBelgian Dubbel
ΧρώμαΚαφέ σκούρο
Αλκοόλ6.5 %
ΖυθοποιίαBrouwerij Alken-Maes
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Η Μπύρα: Κεχριμπαρένια μοναστηριακή μπύρα, με πολύ πλήρης γλυκόπικρη γεύση και επίγευση. Η τυπική γεύση Tripel προκαλείται από την ξανθιά ζάχαρη και μείγμα ήπιου και πικρού λυκίσκου. Οι πλούσιες γεύσεις αποκτήσουν την τέλεια αρμονία τους, λόγω της συνεχιζόμενης ζύμωση μετά την εμφιάλωση.

ΤύποςBelgian Tripel
ΧρώμαΚιτρινόξανθο
Αλκοόλ9 %
ΖυθοποιίαBrouwerij Alken-Maes
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Η Μπύρα: Ανοιχτόχρωμη, έντονο άρωμα κίτρου και μπαχαρικών, αφρός πλούσιος, γεύση φρουτώδης, γλυκόπικρη και ελαφρώς ξηρή, απαλό και πυκνό σώμα. 

ΤύποςBelgian Blonde/Golden
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ6.7 %
ΖυθοποιίαBrouwerij Alken-Maes
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd



Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!