Η Μπύρα και τα λουκάνικα είναι ένας παραδοσιακός, αγαπημένος διατροφικός συνδυασμός με τις ρίζες του σε ευρωπαϊκά έθνη και περιοχές όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Ιταλία και η Σκανδιναβία. Όπως τόσες πολλές εθνικές κουζίνες, έτσι και η μπύρα με το λουκάνικο μετανάστευσε και την Αμερική, όπου ενσωματώθηκε ως μέρος της αμερικανικής κουλτούρας.

Σήμερα, οι Αμερικανοί γιορτάζουν το Oktoberfest με μπύρα και λουκάνικα με τον ίδιο τρόπο που και οι Βαυαροί απολαύσουν τη γιορτή. Ενώ είναι ένας συνδυασμός που κερδίζει τα βλέμματα στην περίοδο του Oktoberfest, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή οποιαδήποτε στιγμή του έτους, όταν ο καιρός είναι ζεστός ή σε εσωτερικούς χώρους, με κρύα καιρικά φαινόμενα.

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα βασικά είδη μπύρας και οι συνδυασμοί λουκάνικων που ταιριάζουν:

Kolsch : Καλύτερα σε συνδυασμό με ένα ήπιο λουκάνικο, όπως τα Cervelat, τα οποία συγκαταλέγονται σε αυτά με ήπια καρυκεύματα, ελαφρώς καπνιστά, ημι-αλλαντικά.

Weissbier : Καλύτερα με Weisswurst, ένα φρέσκο λουκάνικο γερμανικής προέλευσης. Το όνομά του σημαίνει «λευκό λουκάνικο» και είναι φτιαγμένο από χοιρινό κρέας, ελαφρώς πικάντικο και πωλείται σε γενναίες δόσεις.

Stout : Συνδιάζεται τέλεια με ένα πικάντικο Andouille, ένα ισχυρό σε γεύση λουκάνικο συνήθως καρυκευμένο με ρίγανη και θυμάρι. Οι Porter είναι επίσης κατάλληλες για Andouille ή ένα πικάντικο ιταλικό λουκάνικο.

Real Αles : Ζευγαρώνουν όμορφα με μορταδέλα, σαλάμι και ελαφρώς καπνιστό, κομμένο σε φέτες λουκάνικο.

Cream Ales : Τα Bratwurst και τα All-American Frankfurter είναι ιδανικά.

Oktoberfest : Ταιριάζουν καλά με ήπια λουκάνικα και το λεγόμενο ‘’δαχτυλίδι της Μπολόνια’’.

Pilsners : Συνοδέψτε τα με ψητά, ήπια λουκάνικα.

Vienna : Είναι ταιριαστή με ήπια πολωνικά λουκάνικα, καπνιστά από χοντροκομμένο άπαχο χοιρινό κρέας αλλά και βόειο, και ένα τόνο από ήπια καρυκεύματα.

Bock : Είναι κατάλληλη για Bockwurst, ένα φρέσκο ή μαγειρεμένο λουκάνικο από κρέας (συνήθως περισσότερο κρέας από χοιρινό) και αναμειγνύεται με το γάλα, το σχοινόπρασο, τα αυγά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εδώ είναι μια περίληψη για μερικά από τα διαφορετικά είδη Wurst.






Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!