NISSOS PILSNER
Απ’ την Βαγιά της Τήνου, έρχεται η μπύρα Νήσος. Το «παιδί» των Αλέξη Κουρή, Μάγιας Τσόκλη, Ελίνας και Κωστή Δάλλα, έρχεται δυνατά! Σ’ένα χώρο που διαμορφώθηκε από παλιά ταβέρνα (την Ροδιά), σε βιοτεχνικό κτίριο, παράγεται η γευστική ξανθιά. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήρθε απ’ όλο τον κόσμο! Οι τεχνικοί που δούλεψαν ήταν κυρίως οι κάτοικοι του νησιού στα πλαίσια της πολιτικής του κοινού οφέλους. Στα ίδια πλαίσια κινείται και η σκέψη της δημιουργίας μιας διευρυμένης αλυσίδας αξίας, στην οποία θα συμμετέχουν και θα μοιράζονται το εμπορικό όφελος όλες οι σχετικές με τα τρόφιμα και ποτά επιχειρήσεις.


Μικρή, φρέσκια, απαστερίωτη, με πολυπλοκότητα στα αρώματα και τις γεύσεις, η μπύρα Νήσος απ’ την Τήνο, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Δημητριακά, λυκίσκος, εσπεριδοειδή, δίνουν δυνατά το παρόν στο ποτήρι μας με 5% ABV για να συνδυαστούν άνετα με την Μεσογειακή κουζίνα και τα νησιωτικά εδέσματα. Η Νήσος δεν υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία (παστερίωση). Δεν προστίθενται συντηρητικά και ιδανικά καταναλώνεται στους 4-6°C. Η νέα μπύρα απ’ την Τήνο, έχει αποσπάσει ήδη ορισμένες απ’ τις καλύτερες κριτικές όπως το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικότητας για το 2014-15. 

VOREIA PILSNER
Η Voreia Pilsner, μια ιδιαίτερη pilsner με χαρακτηριστικά American Pilsner, διακριτική πικράδα, αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών και πολύ ευχάριστη επίγευση, διακρίνεται για την αυθεντικότητα και την ισορροπημένη γεύση της. Το χρώμα της είναι χρυσό, σχετικά διαυγές, με αρκετά γεμάτο λευκό αφρό, το σώμα της μέτριο, ενώ τα αρώματα και η γεύση της εντείνονται, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία. Το αλκοόλ βρίσκεται στα συνηθισμένα για την κατηγορία επίπεδα, δηλαδή 5%. Πίνεται ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας και συνδυάζεται ιδανικά με ελαφριά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή, πράσινες σαλάτες, απαλά τυριά, καθώς και φρέσκα φρούτα.

VOREIA IPA
Η «Voreia IPA» είναι μια δυνατή IPA με 7% ABV. Δύναμη, αρώματα, επίγευση. Με γενναίες προσθήκες Αμερικάνικου λυκίσκου και τρία είδη βύνης, δημιουργήσαμε μια I.P.A. με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και κωνοφόρων, κεχριμπαρένιο χρώμα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Απλά εντυπωσιακή. Ταιριάζει με πιο πλούσια φαγητά όπως μοσχάρι, αρνί, ψητά, πικάντικα και φαγητά με πλούσιες σάλτσες. Η γεύση της, μάλλον γλυκόπικρη, με την καραμέλα, που προέρχεται από τη βύνη, να μπλέκεται σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τους λυκίσκους και μαζί να δημιουργούν ένα όμορφο, αρμονικό αποτέλεσμα. Επίσης, καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία της μπύρας, η αίσθησή της στο στόμα γίνεται πιο βελούδινη, ενώ το σώμα της γίνεται αναλογικά πιο πυκνό και διακρίνεται και μία ιδέα από grape-fruit.

CHIOS HOUSE ALE
Η Φρέσκια Μπύρα Χίου – House Ale ανήκει στις αφροζυμωτές (ALES) μπύρες, παράγεται  στον Κάμπο της Χίου από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, το σώμα είναι πλούσιο με φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol. Παράγεται από τρεις διαφορετικές, εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο (Magnum, Bobek & Amarillo). Ζυμώνεται αργά, παραδοσιακά σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με ωρίμανση που ξεπερνάει τις 4 με 6 εβδομάδες. Έχει μικρό χρόνο ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο, η ενδεδειγμένη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8-12°C.


CHIOS SMOKED ROBUST
Η μικροζυθοποιία Χίου, μετά το πρώτο άκρως επιτυχημένο εγχείρημα με την Chios House Ale μας παρουσιάζει τη νέα της προσπάθεια, την Chios Black Smoked Robust Porter! Μια ιδιαίτερη porter με πηχτό αφρό, καπνιστή, καβουρδισμένη και καραμελωμένη βύνη, ελάχιστο ανθρακικό και αλκοόλ στο 6,5%. Την πίνουμε ελαφρώς δροσερή και μπορεί να μας κρατήσει συντροφιά από το φθινόπωρο μέχρι και τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!