Ionian Gold
Η φρέσκια Βαρελίσια Lager με διακριτικό άρωμα, ντελικάτη γεύση και ελαφρύ σώμα. Μια Καλοκαιρινή πρόταση δροσιάς.



Corfu Real Ale Special
Αφιλτράριστη, απαστερίωτη μπύρα με 5% ABV. Διατηρείται μόνο εντός ψυγείου. Παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται στην ίδια τη Ζυθοποιία στην Κέρκυρα. Το σώμα της πολύ ελαφρύ, μέτριο ανθρακικό. Ελαφρύ και διακριτικό άρωμα με τα malts και το λυκίσκο να εμφανίζονται εξίσου, αλλά και με δείγματα φρούτου (πορτοκαλο-λεμόνι και ίσως σταφύλι) και ελαφρώς καραμέλας.



Corfu Real Ale Bitter
Μια bitter ale στα 5% ΑΒV, παρασκευάζεται κατευθείαν στη Μικροζυθοποιία στον Αρίλλα Κέρκυρας. Φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη που διατηρείται μόνο εντός ψυγείου και για μικρό χρονικό διάστημα. Το σώμα της μέτριο, με μέτριο ανθρακικό και διακριτικά αισθητή παρουσία του αλκοόλ.


Corfu Ionian Epos
Σκούρα Ale διπλής ζύμωσης με τη προσθήκη αγνού μελιού ανθέων κατά τη διάρκεια της δεύτερης. Γλυκόξινη η αίσθηση που παραπέμπει σε κρασί με το μούστο και τα malts να ξεχωρίζουν κατά βάση. Η ύπαρξη μελιού δίνει έναν γλυκό τόνο ώρες ώρες και προσδίδει μια ισορροπία στη ζυγαριά γλυκού και ξινού που όμως δεν αλλάζει την βασική αίσθηση του κρασιού.



Corfu Royal Ionian Pilsner
Πολύ γεμάτη η γεύση της, ημίγλυκη, με τα malts να έχουν κυριολεκτικά γεμίσει το στόμα σου. Η φρεσκάδα αυτή που αποπνέει η πρώτη δοκιμή γίνεται ακόμη εντονότερη όταν και τα ελαφριά τσιμπήματα πικράδας του λυκίσκου θα προσδώσουν στην μπύρα έναν τόνο ξεδιψαστικό και αναζωογονητικό. Μέτριας διάρκειας και μέτριας πικράδας το τελείωμα με τον λυκίσκο να επικρατεί των malts που όμως δεν σβήνουν βίαια, αλλά σταδιακά, κάνοντας την τελευταία αίσθηση απολαυστική. Σώμα δεμένο και γεμάτο. Ανθράκωση καλή. Η μπύρα γεμίζει πραγματικά το στόμα σου και σε αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο.



Koroibos Ale
Το όνομά της προκύπτει απ” τον διακριθέντα δρομέα στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες (776 π.Χ.), Κόροιβο (φούρναρης στο επάγγελμα, με καταγωγή απ” την Ήλιδα). Η πρώτη παραγωγή έγινε το 2006. Ανήκει στην κατηγορία των Light Ale και παρασκευάζεται απ” την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία, στην ζυθοποιία Everards, αποκλειστικά για διάθεση απ” την αλυσίδα Wetherspoon Pub. Ξανθιά με εκλεκτά, αρώματα κίτρου και φρούτων, με 4,5% αλκοόλ, η Koroibos Ale κέρδισε μια θέση στην καρδία όσων συμμετείχαν στην γευσιγνωσία που διοργάνωσε η γνωστή αλυσίδα Wetherspoon. Η διάκρισή της οδήγησε τους υπευθύνους της αλυσίδας να την χρίσουν,επίσημη μπύρα της αλυσίδας για όλη την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.


1842 Ginger Beer
Το Κερκυραϊκό παραδοσιακό αναψυκτικό «τζιτζιμπύρα» σε συνδυασμό με φρέσκια μπύρα, δημιουργούν ένα νέο πρωτοποριακό ποτό χωρίς συντηρητικά. Περιέχει λεμόνι και τζίντζερ αναμεμιγμένα με φρέσκια απαστερίωτη μπύρα, χαρίζοντας μοναδική και απέραντη δροσιά. Έχει χαμηλό αλκοολικό βαθμό (2%) ώστε να ξεδιψάσετε χωρίς τύψεις!






Corfu Contessa IPA
Μπύρα διπλής ζύμωσης, αφιλτράριστη (θολή, περιέχει μαγιά). Το δυνατό άρωμα, το γεμάτο σώμα, ο έντονος χαρακτήρας, η ευχάριστη επίγευση, αλλά και η καταγωγή της, την κάνουν μια πραγματική… CONTESSA.



Corfu Amarossa Weiss
Όταν τα δημητριακά ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδικασία διπλής ζύμωσης, οπού η μαγιά ελευθερώνει άρωμα μπανάνας, τότε η γευστική εμπειρία μπορεί να γίνει… η AMOROSA σας.








Ionian Coffee Porter
Πρόκειται για μια μπύρα που χρησιμοποιεί Chinook και Styrian Dana λυκίσκους. Η μπύρα με 4,5% αλκοόλ, έχει αρώματα καφέ, φρούτων ενώ κάποια που παραπέμπουν σε πεύκο. Γευστικά έχει σοκολατένιο χαρακτήρα και καβουρδισμένο καφέ. Προσφέρει μια ισορροπημένη γεύση μεταξύ γλυκού και πικρού με πικάντικη επίγευση και τελείωμα κίτρου. Ταιριάζει με γλυκά σοκολάτας, ποικιλία σχάρας και κοτόπουλο BBQ.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!