Σε λίγες μόλις μέρες θα λάβει χώρα η πρώτη Έκθεση περί Ζυθογνωσίας στην χώρα μας και το beeroskopio σύλλεξε πληροφορίες για την κατατόπιση σας αλλά και την προτροπή να μην χάσετε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην χώρα μας μια τάση προς την Mικροζυθοποιία ή Microbrewery με Έλληνες επιχειρηματίες να ακολουθούν την διεθνή τάση σ’ αυτόν τον τομέα. Μπορεί βέβαια οι ελληνικές μπίρες μικροζυθοποιείων συνεχώς να πληθαίνουν και το ενδιαφέρον του κόσμου για την μπίρα να μεγαλώνει, έρχονται ταυτόχρονα και πολλές νέες εισαγόμενες που εμπλουτίζουν τις ήδη υπάρχουσες κλασικές και παραδοσιακές μπίρες μικρών και μεγάλων ζυθοποιείων. Με την αγορά να παίρνει λοιπόν άλλες διαστάσεις με όλα αυτά τα νέα προϊόντα, είναι φυσικό να γεννιούνται πολλά ερωτηματικά όπως: τι σημαίνει τελικά μικροζυθοποιία; ποια είναι η καλύτερη μπίρα; τι σημαίνει ποιότητα στην μπίρα;

Η έκθεση «Ζυθογνωσία» έρχεται, μεταξύ άλλων, να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά αλλά και να μας φέρει σε επαφή με όλα όσα αφορούν την μπίρα: συστατικά, ζυθοποίηση, εξοπλισμός, κόστος κατασκευής ενός ζυθοποιείου, γνωριμία με μεγάλες και παραδοσιακές ζυθοποιίες, εξοπλισμός draft κ.α. Παράλληλα θα οργανωθούν γευστικές δοκιμές καθώς και το σεμινάριο «Ζυθολογία» για την απόκτηση μιας ολοκληρωμένης εικόνας για την μπίρα, από το χωράφι μέχρι το ποτήρι και τα στιλ της. Παρακάτω θα δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑΣ 2014

12:30-13:30 «Πώς να γίνω μικροζυθοποιός»
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετέχουν: Αλέξανδρος Κουρής (Μικροζυθοποιία Νissos), Στέφανος Μπαρμπερόπουλος (Ζυθοποιός, GR-Inox), Σοφοκλής Παναγιώτου (Μικροζυθοποιία Septem), Γιάννης Παρασκευόπουλος (Μικροζυθοποιία Crazy Donkey). Συντονίζει η δημοσιογράφος μπίρας Ιωάννα Ανδριοπούλου.

14:00-14:45 «Ζυθολογία»
Η Ιωάννα Ανδριοπούλου μας ξεναγεί στον κόσμο της μπίρας μέσα από μία πανοραμική ζυθογνωστική παρουσίαση, που θα περιλαμβάνει και τη γευστική δοκιμή τεσσάρων εμβληματικών προϊόντων.

15:30-16:30 «Φτιάχνω τη δική μου μπίρα»
Τα μυστικά του «homebrewing» αποκαλύπτονται από τον Πολ Εμμανουηλίδη του Beer & Deli. Μάθετε ό,τι χρειάζεται για να κάνετε τη δική σας μπίρα και αποκτήστε ένα νέο χόμπι που θα μοιραστείτε με εκατομμύρια μπιρόφιλους ανά την υφήλιο. Θα φτιάξετε μπίρα επιτόπου και θα την παραλάβετε εμφιαλωμένη για να την πιείτε με τους φίλους σας σε 6 μήνες!

17:30-18:15 «Γευσιγνωσία μπίρας»
Η δημοσιογράφος μπίρας Ιωάννα Ανδριοπούλου (www.fnl-guide.com) σας προσκαλεί να δοκιμάσετε μαζί της μερικές από τις πιο αγαπημένες της μπίρες. Θα δοκιμαστούν και θα σχολιαστούν 8 σπουδαίες μπίρες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

19:00-20:00 «Αρμονία στη γεύση»
Ο γευσιγνώστης Πολ Εμμανουηλίδης ξεναγεί 30 τυχερούς σε μία μοναδική γευστική περιπλάνηση όπου πέντε εμβληματικά προϊόντα θα παντρευτούν αρμονικά με ισάριθμες μπίρες. Θα δοκιμάσετε Αυγοτάραχο Τρικαλινού, Προσούτο Στρεμμένου, Σοκολάτα Valrhona, Τυρί Gorgonzola και Πέστροφα με 5 μπίρες-έκπληξη. Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό για να ανακαλύψετε ποιές είναι οι μπίρες που θα σας ταξιδέψουν στον παράδεισο της γεύσης!

Ο κατάλογος της έκθεσης.
Όλοι οι επισκέπτες της Ζυθογωσίας θα παίρνουν στην είσοδο τον κατάλογο της έκθεσης που θα περιέχει όλες τις μπίρες της έκθεσης. Έτσι, εκτός από τις κλασικές πληροφορίες για τους εκθέτες, που βρίσκει κανείς σε όλες τις εκθέσεις, ο κατάλογος θα περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις μπίρες της Ζυθογνωσίας ξεχωριστά. Κανένας επισκέπτης δεν πρέπει να ξεχάσει τις μπίρες που δοκίμασε και που του άρεσαν, ενώ ο κατάλογος θα αποτελέσει εργαλείο για όλους τους επαγγελματίες για πολλούς μήνες μετά από την επίσκεψή τους στην έκθεση.

Το επίσηµο ποτήρι έκθεσης.
Το επίσημο ποτήρι της Ζυθογνωσίας θα είναι διαθέσιμο στην είσοδο της έκθεσης για τις γευστικές δοκιμές των επισκεπτών. Παρά το μικρό του μέγεθος, το σχήμα του είναι μελετημένο για να αναδεικνύει τα αρώματα της μπίρας ενώ αναπτύσσεται ικανοποιητικά και ο αφρός της. Με το logo της έκθεσης τυπωμένο επάνω του θα είναι το collector’s item της έκθεσης!

Οι µπιραρίες της Αθήνας.
Οι μπιραρίες της Αθήνας, η κατεξοχήν βιτρίνα της καλής μπίρας, συμμετέχουν και αυτές στη Ζυθογνωσία με τον τρόπο τους. Καταρχάς έχουν λάβει την αφίσα της έκθεσης για να την αναρτήσουν στα καταστήματά τους και επιπλέον θα αναφέρονται στον κατάλογο της Ζυθογνωσίας ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τα σημεία εκείνα που μπορούν να βρουν καλές μπίρες!

Εισιτήριο
Η είσοδος στη Ζυθογνωσία γίνεται με την αγορά εισιτηρίου που κοστίζει 10€ και το οποίο σας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσετε όσες μπίρες θέλετε. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται το αναμνηστικό ποτήρι γευστικών δοκιμών, χωρητικότητας 21cl καθώς και ο κατάλογος της έκθεσης, με όλες τις μπίρες που παρουσιάζονται φέτος στη Ζυθογνωσία. Τέλος έκδοσης εισιτηρίων: 20:30.

Συνοψίζοντας λοιπόν σας λέμε ότι περισσότερες από 40 ελληνικές και ξένες ζυθοποιίες και πάνω από 100 μπίρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση και θα προσφέρονται προς γευστική δοκιμή την Κυριακή στις 2 Νοεμβρίου, στην Αίγλη Ζαππείου από τις 12:00 έως τις 21:00. Στην «Ζυθογνωσία» οι φίλοι του ζύθου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν την παράδοση και τα ποικίλα στυλ του, τις διαφορές μεταξύ τους καθώς και την μοναδικότητα του καθενός.
Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε και το site.

Κάτι μου λέει ότι είστε ήδη εκεί… 
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer και αρθρογράφος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσω social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments: