H Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία βρίσκεται στον Αρίλλα ένα μικρό χωριό στη Βόρεια Κέρκυρα και το ζυθοποιείο φτιάχτηκε ''με κέφι και αγάπη'' αναφέρει ο κ. Καλούδης. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της εν μέσω κρίσης το 2009 με παραγωγή 80.000 φιάλες μπύρας, 70.000 ευρώ τζίρο και 3 εργαζόμενους. Η παραγωγή της το 2012 έφτασε τις 500.000 φιάλες, και ο τζίρος εκτοξεύθηκε στα 500.000 ευρώ. «Φέτος πραγματοποιήσαμε επενδύσεις για να αυξήσουμε την παραγωγή και να ανταποκριθούμε στη ζήτηση και προβλέπουμε η παραγωγή μας και οι πωλήσεις μας να είναι αυξημένες κατά 30%» συμπληρώνει ο κ. Καλούδης. «Όσο παράγουμε τόσο πουλάμε. Η ζήτηση είναι πάντα μεγαλύτερη από την προσφορά γιατί δεν είμαστε μεγάλη βιομηχανία». Η ιδέα γεννήθηκε ύστερα από ένα ταξίδι σε χωριά της Γερμανίας, όπου οι μικρές ζυθοποιίες αποτελούν παράδοση. Ο Σπ. Καλούδης, κύριος μέτοχος της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας, μαζί με τους Γ. Καλούδη, Κλ. και Β. Μουζακίτη αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους ζυθοποιείο στον Αρίλλα της Κέρκυρας. Η επένδυση έφθασε το ένα εκατ. ευρώ, από τα οποία το 16% (160.000 ευρώ) προήλθε από επιδότηση και τα υπόλοιπα από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Corfu Beer Ltd
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Αρίλλας, Κέρκυρα
Τ.Κ.: 49081
ΤΗΛ: 2663052072 
Website



O Μάνος πειραιώτης στην καταγωγή βρέθηκε στη Χίο το 2009 και ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της μικροζυθοποιίας το καλοκαίρι του 2010 με τον διακριτικό τίτλο "ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ". Το 2011 διαμορφώθηκε ο χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου (Αγίου Μηνά 78) όπου στεγάζεται η επιχείρηση μέχρι και σήμερα. Το 2012 ξεκίνησε την παραγωγή και την εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπύρας Χίου, που αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Το καλοκαίρι του 2012, η μπύρα βρέθηκε στα περισσότερα σημεία εστίασης αλλά και καφέ μπαρ του νησιού, με μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την "εξαγωγή" της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.) Μέσα στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης είναι και η οι εξαγωγές εκτός Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα στην γειτονική Τουρκία. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με Τούρκους επιχειρηματίες και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας αποτελεί κλειδί, καθώς μέχρι σήμερα αποτελεί τον μοναδικό ανασταλτικό παράγοντα στις πωλήσεις της επιχείρησης. Αρχές του 2013 έγιναν επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας καθώς και νέες προσλήψεις προσωπικού.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ζυθοποιία Χίου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Αγίου Μηνά 78, Κάμπος, Χίος
Τ.Κ.: 82100
ΤΗΛ: 2271033107 



''Είμαστε άνθρωποι της Θάλασσας και των Κυκλάδων. Αγαπάμε το Αρχιπέλαγος και πιστεύουμε ότι μόνο η Παραγωγή μπορεί να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη της χώρας και των νησιών μας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις δυνάμεις μας σ’έναν Τόπο και σ’ένα Προϊόν που μας εμπνέουν: Τις Κυκλάδες, την Τήνο και τη Μπύρα!'' Αποκλειστικός σκοπός της "Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο" είναι η τοπική, Κυκλαδίτικη παραγωγή, εμφιάλωση και χονδρική διάθεση μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.''Ξεκινάμε με πάθος και τη φιλοδοξία να γίνουμε πρότυπο, τόσο ως προϊόν τοπικής παραγωγής, όσο και ως παράδειγμα περιφερειακής παραγωγικής επένδυσης που θα προσθέσει αξία στην οικονομία των Κυκλάδων προς όφελος τόσο των μόνιμων κάτοικων αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών τους. Θέλουμε τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ως ένα κρίκο μιας όλο και μεγαλύτερης αλυσίδας δημιουργίας αξίας. Σε αυτή την αλυσίδα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι σχετικές με την εστίαση, τη φιλοξενία, τα τρόφιμα και ποτά επιχειρήσεις των Κυκλάδων και να μοιράζονται το εμπορικό όφελος.''

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Βαγιά, Τήνος, Κυκλάδες
Τ.Κ.: 84200
ΤΗΛ: 22830 26333 
Website



Η αγάπη για τη γαστρονομία, η οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων και ατέλειωτες ώρες δοκιμών, οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου μικροζυθοποιείου με έδρα τις Σέρρες και με αναφορά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Με όπλα το μεράκι φίλων και συνεργατών home brewers και την υποστήριξη ενός υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που πρώτη φορά μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε μικροζυθοποιείο, προσφέρει γεύσεις γεμάτες αρώματα, δροσιά και μακρά επίγευση, φτιαγμένες εδώ στο βορρά για όλους τους φίλους της μπύρας στην Ελλάδα και όχι μόνο. Στόχος είναι να βάλει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του Ελληνικού γευστικού χάρτη, προσφέροντας νέες διαφοροποιημένες συνταγές απαστερίωτης, μικροφιλτραρισμένης μπύρας υψηλής ποιότητας και πλούσιας γευστικής αξίας. Θα μας συν ταξιδέψει στον υπέροχο αυτό κόσμο των γεύσεων και των αρωμάτων παρέα με τις νέες μας μπύρες που έρχονται για να εντυπωσιάσουν…!

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιίας Σερρών & Β. Ελλάδος Ε.Ε
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  8o km Εθνικής Σερρών-Δράμας
Τ.Κ.: 62100
ΤΗΛ: 2321 099949
Website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!