Η Ζυθοποιία: Έστω και αν τα παλαιοτέρα ντοκουμέντα χρονολογούνται από το 1369, το ζυθοποιείο λειτουργούσε από πριν, πράγμα που αποδεικνύει ότι ίσως είναι το αρχαιότερο ζυθοποιείο που ακόμα λειτουργεί στο Βέλγιο. Η οικογένεια Van Breedam αγόρασε το ζυθοποιείο "Het Anker" το 1873 και το επέκτεινε ώστε να γίνει το πρώτο σύγχρονο ατμό-ζυθοποιείο. Στα τέλη του 1990, ο Charles Leclef – 5η γενιά της οικογένειας Van Breedam – αποφάσισε να αρχίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων στην παραγωγή και στη ανακαίνιση των παλαιών κτιρίων. Τα κτίρια είναι ανοικτά για το κοινό σαν ενεργητικό μουσείο με Pub, εστιατόριο και από το 1999 Ξενοδοχείο. Το διάσημο ζυθοποιείο άνοιξε τις πόρτες του και ξεκίνησε τα βρασίματα το 1471 αποκτώντας δικαιολογημένα το τίτλο του παλιότερου ζυθοποιείου στο Βέλγιο. Μία μπύρα από την πολύτιμη σειρά των μπυρών Gouden Carolous του ζυθοποιείου Het Anker θα παρουσιάσουμε εδώ όπου σε ένα παλιό χρονικό της πόλης Mechelen του Βελγίου αναφέρει ότι η εν λόγω μπύρα πήρε το όνομα της από τη χρήση χρυσών νομισμάτων του Αυτοκράτορα Κάρολου. Υπήρξε η επίσημη μπύρα για το χειμωνιάτικο κυνήγι της αλεπούς του Charles Quint. Προφανώς γιατί ζεσταίνει και προκαλεί ευχάριστη θερμότητα με την υψηλή της αλκοόλη.

Η Μπύρα: Αφρός πυκνός μέτριας διάρκειας. Άρωμα ισχυρό, βατόμουρου, δαμάσκηνου, τροπικών φρούτων και καραμέλας. Μετά από μακρά ωρίμανση και κλιματισμό, εμφιαλώνεται άφιλτρα, δίνοντας μια μπύρα η οποία είναι 100% φυσική και πλούσια σε βιταμίνες. Όταν την πίνεις έχεις έναν απόλυτο συνδυασμό της ζεστασιάς του κόκκινου κρασιού και της φρεσκάδας της μπύρας. Έχει έντονη αίσθηση αλκοόλ ακόμα και στην επίγευση. Όλες οι μπύρες Anker έχουν χαρακτήρα, ειδικά η Carolus Classic ωριμάζει για 2 εβδομάδες, έχει δυνατότητες παλαίωσης για 3 χρόνια περίπου και ανήκει επάξια στην κατηγορία των “Special Μπυρών” με διακρίσεις και βραβεία. Δεν είναι τυχαίο ότι εξάγονται σε πολλές χώρες και συγκαταλέγονται στις τοπ λίστες τουλάχιστον 25 διαφορετικών προορισμών ανάμεσα τους η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Πολωνία, Αυστραλία και η Μ. Βρετανία.

ΤύποςBelgian Strong Ale
ΧρώμαΣκούρο ρουμπινί
Αλκοόλ8.5 %
ΖυθοποιίαHet Anker Brewery
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!