ALFA BEER
Ξανθιά ελαφριά Lager. Δροσερή, ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό, πίνεται εύκολα και ταιριάζει απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις. Έχει απαλό άρωμα και 5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Η μπύρα ΑΛΦΑ αποτελεί μια από τις παλαιότερες μάρκες μπύρας στην Ελλάδα ενώ υπήρξε η πρώτη μπύρα με Ελληνικό όνομα! Συμβαδίζει με την ιστορία της αγοράς της μπύρας στην Ελλάδα σε μια διαδρομή 48 ετών. Με λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και απαλό άρωμα βύνης και μαγιάς η μπύρα ΑΛΦΑ ζυθοποιείται με την ίδια αγνή παραδοσιακή συνταγή, εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα με Ελληνικό κριθάρι, ενώ το μπουκάλι της διατηρεί αρκετές ομοιότητες με το πρώτο μπουκάλι της ΑΛΦΑ της δεκαετίας του '60!
ALFA WEISS
Πλούσιο σώμα, φρουτώδη αρώματα και για το τέλος μια ελαφριά πικράδα. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας μπύρας Weiss που δημιούργησε η Άλφα. Αφιλτράριστη, εξού και το χαρακτηριστικό θολό χρώμα της, φτιαγμένη από βύνη κριθαριού και σιταριού και με τη μαγιά της να ανεβαίνει στην επιφάνεια κατά τη ζύμωση (αφροζύμωτη), η νέα ελληνική σταρένια μπύρα ακολουθεί πιστά τους διεθνείς κανόνες της κατηγορίας της. Το μυστικό. Δεν είναι άλλο από το σερβίρισμα. Μια απλή αλλά συντονισμένη διαδικασία, σαν μικρή τελετουργία, η οποία βοηθάει τη συγκεκριμένη μπύρα να δώσει το 100% της. Για αρχή γέρνεις το ποτήρι σου 45 μοίρες και αδειάζεις μέσα αργά αργά κάτι παραπάνω από το μισό του περιεχομένου της φιάλης. Ακολούθως περιστρέφεις κυκλικά το μπουκάλι ώστε τα ιζήματα που έχουν κατακάτσει στον πυθμένα να ανακατευτούν με την υπόλοιπη μπύρα. Τέλος σερβίρεις έχοντας το ποτήρι σε όρθια θέση αδειάζοντας γρήγορα ώστε να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός. Κι αν όλα αυτά είναι πολλά για να τα αποστηθίσεις συμβουλεύσου το «σκονάκι» που θα βρεις στο πίσω μέρος της φιάλης σου. 

BIOS 5
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσιάζει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ένα ξεχωριστό προϊόν το οποίο αλλάζει τον παγκόσμιο χάρτη της μπύρας. Πρόκειται για τη ΒΙΟΣ 5, την πρώτη και μοναδική μπύρα στον κόσμο η οποία χρησιμοποιεί πέντε διαφορετικά δημητριακά για την παρασκευή της. Μία παγκόσμια καινοτομία η οποία έχει ως αποτέλεσμα μία μπύρα με μοναδική, μεστή γεύση η οποία ενσωματώνει τα θεμελιώδη στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής! Όταν οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν επί το πλείστον κριθάρι, οι Αμερικάνοι καλαμπόκι και οι Ασιάτες ρύζι, οι Έλληνες κατορθώνουν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν μία μπύρα η οποία συνδυάζει τον πλούτο πέντε δημητριακών, προσφέροντας μία γεύση που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Η γλυκύτητα του σιταριού, η πικράδα της σίκαλης, η ελαφρότητα του καλαμποκιού, η εκλεπτυσμένη γεύση του ρυζιού και βεβαίως το κριθάρι συνθέτουν την ΒΙΟΣ 5, την μπύρα της ζωής μας! Κάπως έτσι, η ΒΙΟΣ 5 κερδίζει επάξια τη θέση της στην ιστορία της μπύρας, με έναν καινοτόμο συνδυασμό δημητριακών που προσφέρει μια πρωτόγνωρη, ελληνική απόλαυση!

MARATHON
Αποκλειστικά εξαγώγιμη Lager. Το γιατί δεν προωθείται και στην ελληνική αγορά δεν το γνωρίζω μιας και τα σχόλια που διαβάζω online από τους λάτρεις στην Αμερική είναι ενθαρρυντικά. Το branding της βέβαια είναι καθαρά για τους Έλληνες της Αμερικής, αρχαιοελληνικό και πατριωτικό.




ALFA STRONG
Είναι η πρώτη ελληνική lager με υψηλό αλκοόλ (7%) και σίγουρα θα κλέψει την παράσταση. Ξανθιά, με ξεχωριστό άρωμα καθώς ανάμεσα από τα γλυκά αρώματα της βύνης διέκρινα μια πολύ όμορφη τροπική νότα που της προσδίδει τον φρουτώδη χαρακτήρα της. Η γεύση της μου άφησε την γλυκύτητα της βύνης αλλά και της γλυκόζης (περιέχεται στα συστατικά της) στο στόμα, την οποία διαδέχθηκε με μαεστρία η υπέροχη πικράδα της που γέμισε τον ουρανίσκο μου. Μια ελαφριά αίσθηση του αλκοόλ είναι παρούσα στην μεστή και ισορροπημένη γεύση της ενώ διακρίνεται τόσο στο άρωμα όσο και στην επίγευσή της. Μια ξεχωριστή ελληνική πρόταση για όσους προτιμούν μια δυνατή μπύρα σε γεύση και αλκοόλ.


AMSTEL FREE
Η Amstel Free 0,0 είναι πλούσια σε αρώματα και γεύση, ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα για μπύρα χωρίς αλκοόλ. Είναι μια ξανθιά lager, με πλούσιο αφρό, με ανθώδες άρωμα, δημητριακών, καθώς και με φρουτώδη νότα. Η γεύση της είναι γλυκιά και απαλή από τις βύνες (ένας υπέροχος συνδυασμός από βύνη κριθαριού και σιταριού), με τα αρώματα της μύτης αλλά και με μια ντελικάτη πικράδα στην επίγευση. Η έλλειψη του αλκοόλ από την μπύρα, η γεύση της και ο δροσιστικός χαρακτήρας της την καθιστά παρούσα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας αλλά και ένα διαφορετικό ισοτονικό ποτό.


ZORBAS
ATHENIAN
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!