Η Ζυθοποιία: Το 725 ο Saint Corbinian ίδρυσε το μοναστήρι και έτσι μια τεράστια παράδοση στην παρασκευή μπύρας ήταν γραφτό να βρει την αφετηρία της. Γραπτές πηγές αναφέρουν πως μόλις το 768 υπήρχαν πολύ μεγάλες ποσότητες λυκίσκου μέσα στους κήπους και γύρω από το μοναστήρι που τις εκμεταλλεύονταν οι μοναχοί. Το 1040 είναι η επίσημη πλέον χρονολογία της έναρξης της παρασκευής της μπύρας στο μοναστήρι μιας και ο ηγούμενος Arnold πήρε την άδεια από την πολιτεία για την παραγωγή και πώληση μπύρας από τους μοναχούς του μοναστηριού. Αυτή θεωρείται και η αρχή της Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan που είναι η σημερινή ονομασία της Ζυθοποιίας, ονομασία που την έχει από το 1921 μέχρι τις μέρες μας.

Η Μπύρα: Ανοιχτόχρωμη, πικάντικη weizenbock, η «Vitus» είναι κορεσμένη με λεπτή ζύμη και κρεμώδη αφρό. Είναι μια σπεσιαλιτέ με βάση τον επιπλέον χρόνο μακροχρόνιας αποθήκευσης. Η φρουτώδη οσμή από αποξηραμένα βερίκοκα ενώνει αρώματα εσπεριδοειδών, γαρίφαλο και νότες μπανάνας. Γεμάτο σώμα και αφρώδη με μια ζωηρή αίσθηση στο στόμα. Η Vitus δεν μοιάζει σαν μια τυπική μπύρα Bock αλλά περισσότερο σαν μια ευγενή, φρουτώδη μπύρα από σιτάρι. Συνδυάζεται τέλεια με κόκκινα κρέατα, τυριά και επίσης είναι σε θέση να συνοδεύσει και επιδόρπια. Παρασκευάζεται σύμφωνα με μακραίωνη παράδοσή στην ζυθοποιία στο λόφο του Weihenstephan.

ΤύποςWeizenbock
ΧρώμαΒαθύ πορτοκαλί
Αλκοόλ7.7 %
ΖυθοποιίαBayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!