Η Ζυθοποιία: Η µικρή παραδοσιακή ζυθοποιία BOSTEELS χρονολογείται απ´ το 1791 και βρίσκεται στο προάστιο Buggenhout στις ανατολικές Φλαµανδικές Αρδένες στο δρόµο απ´ το Meehelen προς το Ghent. Ανήκει στην Βέλγικη ένωση οικογενειακών ζυθοποιείων. Η Tripel Karmeliet παρασκευάζεται βασισμένη σε μια αυθεντική συνταγή του 17ου αιώνα από το παλιό μοναστήρι των Καρμελιτών στο Dandermonde. Πρόκειται για μια μπύρα που χρησιμοποιεί τρία είδη δημητριακών (σιτάρι, βρώμη και κριθάρι). Η οικογένεια Bosteels λειτουργεί το ζυθοποιείο για πάνω από επτά γενιές. Η ζυθοποιία παράγει και μερικές άλλες μπύρες που ποικίλουν σε ύφος, αλλά είναι καταξιωμένες στους λάτρεις της μπύρας. Ανάμεσά τους οι μπύρες Kwak και Deus. Η Tripel Karmeliet είναι μια βελγική Tripel που πραγματικά τραβάει την προσοχή. Σερβίρεται σε ένα κομψό ποτήρι που είναι διακοσμημένο με ένα γαλλικό κρίνο. Έχει σχεδιαστεί από τον Antoine Bosteels, έναν από τους διαχειριστές της ζυθοποιίας. Όταν ρίχνουμε τη μπύρα στο πραγματικά εντυπωσιακό σε σχήμα και μέγεθος ποτήρι, γίνεται πολύ σαφές γιατί επιλέχθηκε. Στο σχήμα βολβού κάτω μέρος του ποτηριού, παραμένει το υγρό διατηρώντας για πολύ ώρα τα αρώματα και περίπου τεσσάρων εκατοστών κεφάλι δημιουργείτε και κάθετε στην κορυφή. Το χρώμα φωτεινό χρυσό, με τον τεράστιο κρεμμώδη αφρό, ο οποίος διατηρείτε για αρκετή ώρα, αφήνοντας στο τέλος τουλάχιστον ένα όμορφο δαχτυλίδι.

Η Μπύρα: Ένας πλούτος αρωμάτων δημιουργούν μια πολύ όμορφη αίσθηση. Ένα μείγμα από μπανάνα, βανίλια, με αρωματικά άνθη λυκίσκου, ζυμωμένο με πλούσιες νότες εσπεριδοειδών, πορτοκάλι, βερίκοκο, και ξύσμα λεμονιού, πετυχαίνουν μια πανδαισία που σε προτρέπει να συνεχίσεις την ανίχνευση και άλλων αρωμάτων όπως μαύρου πιπεριού και γαρίφαλου. Η γεύση στο στόμα είναι πικάντικη πιπεράτη, με νότες φρούτων, καραμέλας και μια ομαλή γλυκύτητα, που δυναμώνει όσο η μπύρα ζεσταίνετε, συνδυασμένη με σωστή αναλογία πικρίας και ενανθράκωσης. Το αλκοόλ αν και είναι 8,4% παραμένει καλά κρυμμένο κάνοντας ελάχιστα αισθητή την παρουσία του. Η επίγευση είναι γλυκιά καραμέλα και εσπεριδοειδή. Χρυσό μετάλλιο στο WORD BEER CHAMPIONSHIPS το 1998 και κορυφαίο προϊόν στο ΤΗΕ BEVERAGE TESTING INSTITUTE το 2000.

ΤύποςAbbey Tripel
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ8,4 %
ΖυθοποιίαBosteels Brewery
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!