Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Το πρώτο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λειτούργησε στην Αθήνα το 1965 και παρήγαγε την μπύρα Amstel. Το 1975 εγκαινιάστηκε το δεύτερο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη και το 1985 αγοράστηκε το τρίτο, στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας. Σήμερα, παράγει και συσκευάζει στην Ελλάδα μερικές από τις πιο διάσημες μπύρες: Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, Buckler, BIOΣ 5. Παράλληλα, εισάγει τις Amstel Light, McFarland, Erdinger, SOL, Murphy’s, Duvel, Chimay, Kirin, Moretti, Desperados, Krusovice και άλλες. Το 1999, η εταιρία ξεκίνησε την παραγωγή της μπύρας Fischer από την Αλσατία, ενώ το 2000 ακολούθησε το λανσάρισμα της παραδοσιακής, ελληνικής μπύρας ΑΛΦΑ στην αγορά. Το 2001 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. γίνεται, μέσω της Heineken, Μέγας Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Σήμερα, εξάγει τα προϊόντα της σε περίπου 30 χώρες, στην Ευρώπη, την Αφρική και την Αμερική. Από το 1968, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. εκπροσωπεί τη Heineken N.V. στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη συγχώνευση ανάμεσα στην Amstel και τη Heineken που έγινε στην Ολλανδία.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. (HEINEKEN)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεωφ. Κηφισού 102, Αθήνα
Τ.Κ.: 12241, Αιγάλεω
ΤΗΛ: 210-5384230
Website


Η πρωτοπόρος ιδέα της ίδρυσης ενός ελληνικού ζυθοποιείου ανήκει στον Δημήτρη Πολιτόπουλο και την οικογένεια του. Όντας ο ίδιος ζυθοποιός, απόφοιτος του Siebel Institute of Technology Chigago, Illinois, αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά και βιομηχανικά την πατρίδα του μ' ένα ζυθοποιείο, μιας και η Ελλάδα ήταν μεταξύ των χωρών που δεν παρήγαν δική τους μπύρα. Έτσι το Φεβρουάριο του 1998 ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό ζυθοποιείο στη Ροδόπη, όπου και κατά την παράδοση παρήχθη για πρώτη φορά ελληνική μπύρα στους αρχαίους χρόνους, και γεννήθηκε η μπύρα "ΒΕΡΓΙΝΑ". Η εταιρία εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής. Η "Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε." θεωρείται μια από τις πιο ανερχόμενες και υποσχόμενες εταιρίες στην Ελλάδα. Η πετυχημένη αναπτυξιακή δυναμική της εταιρίας οφείλεται στο συνδυασμό του έμπειρου προσωπικού της με την συνεχή ανανέωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού της. Κατά το έτος 1999, η εταιρία άρχισε επιτυχώς την εξαγωγή προϊόντων της στις Η.Π.Α. Μεταξύ άλλων η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας του προϊόντος της βάση διεθνών κανονισμών.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής
Τ.Κ.: 69100, Κομοτηνή
ΤΗΛ: 25310-38715
Website


Η Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε., είναι η δεύτερη σε μέγεθος ζυθοποιία στην Ελλάδα. Το εργοστάσιο βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης και έχει 3 γραμμές παραγωγής με δυναμικότητα 1,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα μπύρας ετησίως. Η Μύθος Ζυθοποιία παρασκευάζει και διακινεί στην Ελλάδα την μπύρα Mythos, την πρώτη αυθεντικά Ελληνική μπύρα, τη γερμανική lager Henninger, τη γερμανική pilsner Kaiser και την ελληνική lager Golden. Επίσης εισάγει και διακινεί παγκόσμια καθιερωμένες μάρκες στο χώρο της μπύρας, όπως η αυστραλιανή Foster΄s και οι ιρλανδέζικες Guinness και Kilkenny. Το 1970 ιδρύθηκε η Henninger Hellas S.A., από την Γερμανική Ζυθοποιία Henninger Brau of Frankfurt. Το 1992 ο Όμιλος Μπουτάρη εξαγοράζει την Henninger Hellas S.A. Το 1997 γίνετε το λανσάρισμα της μπύρας Mythos, της πρώτης αυθεντικά Ελληνικής μπύρας. Το 2006 οι εταιρείες Scottish & Newcastle και Boutari Holding συμφώνησαν και υπέγραψαν την εξαγορά του ποσοστού των μετοχών της Μύθος Ζυθοποιίας, που κατείχε η Boutari Holding, από την Scottish & Newcastle. Με αυτή την εξαγορά η Scottish & Newcastle κατέχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μύθος.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. (CARLSBERG)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιπποκράτους 171
Τ.Κ.: 19004, Σπάτα
ΤΗΛ: 210-6675200
Website



Η νέα πλέον Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι κάτοχος των σημάτων της παλαιότερης, καθώς και της πιο ιστορικής μπύρας στην Ελλάδα, της FIX Hellas. Η εταιρία Ελληνικές Μικροζυθοποιίες Α.Ε. προχώρησε από την 1η Ιανουαρίου του 2010 σε αλλαγή της εταιρικής της επωνυμίας σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., σε συνέχεια της εξαγοράς το Φεβρουάριο του 2009 και μετέπειτα απορρόφησης της παλαιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., πρώην συμφερόντων του κ. Β. Κουρτάκη, διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα εταιρικά στοιχεία αμετάβλητα. Το εργοστάσιο της βρίσκεται στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια. Στο νέο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της εταιρίας, που εκτείνεται σε χώρο 7.500 τμ., εντός οικοπέδου 25 στρεμμάτων, θα παράγεται και θα εμφιαλώνεται η νέα FIX Hellas. Η ιστορική μπύρα θα είναι πλέον διαθέσιμη στους Έλληνες καταναλωτές σε συσκευασίες επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών, αλουμινένιων κουτιών, καθώς και βαρελιών χωρητικότητας 30 lt. Από την πρώτη στιγμή έχει έμπρακτα αποδείξει ότι, παράλληλα με το επενδυτικό της πρόγραμμα, είναι σταθερά προσηλωμένη στην εξέλιξη της αγοράς της μπύρας στην Ελλάδα, στην ουσιαστική συνεισφορά στην εθνική οικονομία, στην υπεύθυνη επένδυση στην πρώτη ύλη και στη στήριξη του Έλληνα αγρότη και παραγωγού. Την ίδια στιγμή, αποτελεί παράδειγμα της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας και στο εξωτερικό, μεταφέροντας την υψηλή ποιότητα και γεύση της ελληνικής μπύρας σε αρκετές δυναμικές διεθνείς αγορές.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 70ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας
Τ.Κ.: 32009, Ριτσώνα Ευβοίας
ΤΗΛ: 22620-71265,71012
Website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!