Η Ζυθοποιία: Η ιστορία του μοναστηριού αρχίζει το 1850 όταν ο ηγούμενος Jourdain μαζί µε µία ομάδα μοναχών, ίδρυσαν το μοναστήρι του Scοurmοnt, κοντά στο χωριό Chimay. Από το 1862 οι Κιστερκιανοί μοναχοί της Chimay είχαν αναπτύξει πετυχημένα στην περιοχή τους μονάδες παραγωγής μπύρας και τυριών για να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ιδρυμάτων τους, αλλά και για την διατήρηση της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή τους.  Η μεγάλη αγάπη και η αφοσίωση τους σε αυτό που έκαναν ήταν και είναι το μυστικό της επιτυχίας τους, στο να κάνουν δηλαδή γνωστή και επιτυχημένη την μπύρα τους. Το έργο των μοναχών για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατ 'ουσία ήταν η καλλιέργεια στον τομέα αυτό, αλλά πρόσφατα η εργασία αυτή επεκτείνεται σε ελαφρά βιομηχανία, και ιδίως των τροφίμων και των γεωργικών δραστηριοτήτων. Με αυτό τον τρόπο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ζυθοποιούν μπύρα για πολλούς αιώνες. Η Μονή της Scourmont δημιούργησε  διάφορες βιομηχανίες και έγινε ο κύριος πάροχος απασχόλησης στην περιοχή στην οποία εισέφερε ένα ισχυρό δυναμισμό.
Chimay Red: Ελκυστική, απολαυστική με χαρακτηριστικό χαλκοκόκκινο χρώμα και έντονη παρουσία του βερίκοκου. Η αρωματική της εμπειρία κρύβει παθιάρικες φρουτώδης στιγμές. Μόλις ξεπεράσεις την αγνή αγάπη για τον κρεμώδη αφρό της έρχεται ο απόλυτος έρωτας με τα κόκκινα φρούτα, την καραμέλα, τον καφέ και τα πικάντικα μπαχαρικά. Ιδανικά πίνεται στους 10-12 βαθμούς. Αυθεντική μοναστηριακή μπύρα από το Βέλγιο. Παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο της Καμπανίας και η μαγιά της έχει απομονωθεί από το 1949. Δεν παστεριώνεται, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται είναι από την πηγή του μοναστηριού «Scour Mont», χωρίς καμιά χημική επέμβαση. Στο μπουκάλι της γίνεται επαναζύμωση. Έχει σκούρο, βαθυκόκκινο χρώμα και το άρωμα της, που προκύπτει από την αναζύμωση στη φιάλη θυμίζει βερίκοκο. Η γεύση της  είναι βελούδινη κι η επίγευση ελαφρώς πικρή, ωστόσο οι νότες φρούτων είναι αισθητές.

ΤύποςTrappist
ΧρώμαΚαφέ σκούρο
Αλκοόλ7 %
ΖυθοποιίαScourmont lez Chimay
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd
Chimay Blanche: Χρυσαφένια μπύρα με πολλές αρωματικές και γευστικές υποσχέσεις που κρατά με ευκολία. Αποτελεί εξαίσια επιλογή κυρίως γιατί οργανοληπτικά ισορροπεί το γλυκό με το πικρό την μαγιά και το λυκίσκο με το αλκοόλ. Η μύτη και το στόμα γεμίζουν από φρούτα αλλά και πιπέρια, ενώ δεν περνάει απαρατήρητο το άρωμα μοσχάτου και σταφίδας. Σερβίρεται στους 6-8 βαθμούς και όπως όλες οι Chimay επαναζυμώνει στη φιάλη. Ο αφρός της ημίλευκος, πολύ - πολύ πλούσιος και συνεκτικός, διατηρείται έτσι για πολλή ώρα και αφήνει ίχνη στα τοιχώματα του ποτηριού καλύπτοντας τη μπύρα με ένα πιο λεπτό μα πυκνό στρώμα μέχρι το τέλος. Από τις μπύρες με την καλύτερη διατήρηση αφρού!

ΤύποςTrappist
ΧρώμαΠορτοκαλί κεχριμπαρένιο
Αλκοόλ8 %
ΖυθοποιίαScourmont lez Chimay
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Chimay Blue: Η Grande Reserve είναι η ναυαρχίδα της Chimay και συγκαταλέγεται σε μια από τις καλύτερες μπύρες παγκοσμίως. Είναι μια εκπληκτική, ισορροπημένη μπύρα, με δυνατό σώμα και μικροσωματίδια μαγιάς να αιωρούνται σε όλο το βυθό της. Ο αφρός της που πέφτει σχετικά γρήγορα αλλά αφήνει ένα κρεμώδες δακτυλίδι να καλύπτει για αρκετό χρονικό διάστημα την επιφάνεια και σιγά σιγά κάνει τρυπούλες, κρατώντας τα οχυρώματα της στην περίμετρο του ποτηριού. Το άρωμά της δεν είναι τόσο ισχυρό, όσο θα το περιμέναμε για μια Special Strong Dark Ale, αλλά είναι αρκετά πολύπλοκο και ευωδιαστό. Η γεύση της φανταστική και αρκετά πολύπλοκη, με κυρίαρχο το γλυκό στοιχείο της σκούρας ζάχαρης, καραμέλας κλπ. Η δε επίγευση ικανοποιητική, που από γλυκιά σε παραπέμπει σε φρούτα όπως το βύσσινο, με τον λυκίσκο να αναγνωρίζεται με δυσκολία στο τελείωμα της. Στα συστατικά της περιέχει (εκτός των βασικά) σιτάρι και ζάχαρη. Στους 12 με 14°C είναι ιδανική για σερβίρισμα.

ΤύποςTrappist-Strong Dark Ale
ΧρώμαΚαφέ σκούρο
Αλκοόλ9 %
ΖυθοποιίαScourmont lez Chimay
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!